Bogstad Gård ved Topcamp Bogstad camping

24 timer på Topcamp Bogstad

Solen skinner inn vinduet og er som en naturlig vekkerklokke. En dag på Topcamp Bogstad står for tur. Det er en campingplass, men ikke en helt ordinær en, for bare en liten busstur unna ligger Oslo sentrum. En dag med kombinasjonen camping- og strandliv og storbyliv venter oss.

Men først skal magen mettes. Mens kaffen koker går turen til butikken, bare noen få meter unna, for å kjøpe dagsferskt brød. Frokosten blir stelt i stand og nytes på verandaen i solen. Rolig og koselig, akkurat som en sommermorgen bør være.

Området rundt Topcamp Bogstad byr på mye, blant annet strand, gårdsbesøk, dyrevenner og flotte turområder. Det rolige tempoet fortsetter mens vi vandrer mot Bogstad Gård. Turstien fortsetter rundt hele Bogstadvannet, dersom en skulle ønske en langtur. Hele runden er på en mil. Vi velger å stoppe på Bogstad Gård, hvor vi blir møtt av sauer, kaniner, kuer og høns. Barna er i ekstase og mater kaninene med gress gjennom nettingen. Rundt oss er det blomster og planter i alle farger, og gressengen blir brutt i trær.

Camping i Oslo, Bogstad Gård

På nedsiden av gården er det en nydelig hage. Her oppholder sauene seg, blant grønt gress, høye trær og helt ned til innsjøen. Med stier, bruer, planter og vann på alle kanter er frihetsfølelsen stor mens vi vandrer oppover mot hovedhuset. Herregården var hjemmet til Peder Anker, som var med å skrive grunnloven på Eidsvoll. I 1814 ble han Norges første statsminister. Det er omvisninger på Herregården, de har til og med en egen omvisning spesielt egnet for barn. I tillegg finnes en kafé på gården, som serverer ferske Bogstad-rundstykker og -boller, smørbrød, kaker og drikke. Det er sitteplasser både inne og ute. 

Bollene og kaffen er inntatt i solsteiken, og det frister med et bad. Bare rett ned bakken er stranda, hvor den deilige temperaturen i Bogstadvannet venter. Stranda er full av glade barn, stekende ungdom og løpende hunder. Noen hopper fra en av bryggene, mens andre løper ut fra stranda. Enkelte har med SUP-brettet sitt, andre har med flamingo-badedyr og noen har badeballer. All aktiviteten får magen til å rumle og vi trekker oss tilbake mot leiligheten på campingplassen. 

Bogstadvannet Topcamp Bogstad

Etter en rask lunsj og dusj går 32-bussen fra rett utenfor campingplassen og direkte til Oslo sentrum. Den stopper blant annet ved Nationaltheatret, Tollboden ved operaen og Bjørvika. Vi hopper av på Bjørvika, for ferden går direkte til TalorMade for å kjøpe overdådige donuts. De inntas på bryggen, med utsikt over det nye Munch-museet. I det deilige sommerværet er få ting bedre enn å gå langs vannkanten og kjenne lukten av sjø. Derfor begynner vi å gå havnepromenaden, som starter ved Munch-museet, forbi Operahuset og Deichman-biblioteket og videre langs Langkaia og forbi Vippa. Derfra går vi forbi Akershusfestning og Oslo Rådhus, til Aker Brygge og videre ut til Tjuvholmen - hvor neste stopp ble planlagt halvveis på veien. Her ligger nemlig Paradis Gelateria, hvor vi kjøper deilig italiensk is for å kjøle oss ned.

Tjuvholmen Camping I Oslo

Med så fint vær, er det ingen tvil om at middagen skal inntas fra en uteservering. Turen går derfor til Asia Aker Brygge, hvor de serverer asian fusion-mat og gode drinker. Valget var enkelt i dag, men det store og gode utvalget av restauranter gjør det ofte vanskelig å velge. 

Usikker på hvor du skal spise i Oslo? Her får du en oversikt over noen av våre favorittrestauranter!

Sushi, noen småretter og en god nudelrett er det som skal til for å gjøre oss mette og veldig glade. Sommerens lange soltimer gjør at kvelden fortsatt er ung. Derfor setter vi kursen tilbake til Vippa og nyter et par øl i solsteiken - med utsikt over hovedøya, før bussen tar oss tilbake til Topcamp Bogstad og en ny og opplevelsesrik sommerdag venter oss. 

Vil du ha flere tips til hva du kan gjøre i Oslo? Her får du alle våre tips om aktiviteter og opplevelser i Oslo!