Mosjøen Zipline, Topcamp Mosjøen, Naturlige Helgeland

48 timer hos Topcamp Mosjøen

Helgeland er kjent for sin vakre natur, og Mosjøen skuffer ikke. Med mystiske fjell og gjennomsiktig vann virker byen både trolsk og magisk. Du må heller ikke langt for å komme deg ut til kysten, hvor skjærgården møter spektakulære fjell. Mosjøen ligger sentralt til i Helgeland, og er et naturlig stoppested om du er på vei fra nord til sør eller vise versa.

Opplevelsene i området skal det heller ikke stå på. Topcamp Mosjøen ligger midt i Helgeland, og derfra har du kort vei til steder som Lomsdal-Visten nasjonalpark, Okstindan Natur- og Kulturpark, eller Sandnessjøen for å se fjellene De Syv Søstre. Du kan også gå brevandring på Svartisen, eller RIB-tur i skjærgården. Her kan du bruke mange dager, men skal du oppholde deg kun et par dager hos Topcamp Mosjøen skal du få en guide til hva du bør få med deg.

Mosjøen zipline, Topcamp Mosjøen, Naturlige Helgeland

Zipline og Helgelandstrappa

I 2019 ble Helgelandstrappen ferdig, med sine 3000 trinn opp fjellet. Trappen er laget av Nepalske sherpaer, har en stigning på 818 høydemeter og tar mellom to og tre timer å gå til toppen. Det er en fantastisk tur, med konstant utsikt over Mosjøen sentrum. Når du nærmer deg toppen får du panoramautsikt over alle fjellene i området. Det er fort gjort å bli litt skjelven i bena på veien ned, men du trenger heldigvis ikke tilbake til bunn. Det går nemlig en zipline ned igjen - dersom du ønsker. Den er på 700 meter og går over elven. Om du liker litt kiling i magen er dette for deg.

Når du har seilet over elven ender du i enden av Sjøgata, som er Mosjøens sjarmerende gågate. Her finner du en haug av kaféer og restauranter. Du kan for eksempel ta en lunsj hos Umami. Der serverer de blant annet danske smørbrød og en fantastisk chili-latte. En annen populær kafé er Kulturverkstedet. Det er et flerbrukshus, med kunstgalleri, antikvariat, utleielokaler og kafé. 

Bytoget Mosjøen, Topcamp Mosjøen

Bytoget

Etter lunsj kan du ta turen med bytoget tilbake til Topcamp Mosjøen, hvor det er flere aktiviteter å velge mellom. For eksempel minigolf, en runde bowling eller en økt på hoppeputen for barna. Eller kanskje du heller ønsker å ligge på stranda eller prøve deg på noen vannaktiviteter. Bystranda ligger et lite stykke bortenfor gågata, her er det strand, platting, gress og palmer. Et perfekt sted å late seg på varme soldager. Ønsker du mer aktivitet bør du dra til Bua utstyrssentral, like ved idrettssenteret. Der kan du leie SUP-brett og kajakk.

Middag kan du spise på  pizzabakeren på Topcamp Mosjøen. Du kan sitte på uteserveringen om du vil, og nyte maten til utsikten av de mektige fjellene. 

Pizza fra Pizzabakeren. Foto

Norges nordligste Via Ferrata 

I Mosjøen er Norges nordligste Via Ferrata-løype. Den starter i Helgelandstrappen, som du må gå et lite stykke før du svinger mot de bratte fjellsidene. Via Ferrata er en klatreløype, hvor du hele veien er sikret i en vaier. Det er naturlige trinn og grep på veien, så du trenger ingen klatreerfaring. Det kan likevel være tøft, og det er en aldersgrense på 12 år. Løypen er 400 meter lang, men når 660 høydemeter. Garantert med på opplevelsen er kribling i magen, spenning og mestringsfølelse - og en vill utsikt om været er med deg. 

Via Ferrata, Topcamp Mosjøen, Naturlige Helgeland

Spenning i Øyfjellgrotta og ro i byparken

Dersom været ikke viser seg fra sitt beste kan vandring i Øyfjellgrotta være et like godt alternativ. Der har det ingen ting å si om solen skinner eller regnet drypper. Øyfjellgrotta er en 500 meter lang kalksteins-grotte. Du får låne kjeledress, hjelp, hodelykt og hansker. Turen er passende for de fleste, og har få trange partier. Inne i grotten er det en underjordiske elv, og du må forvente litt kryping. En opplevelse litt utenom det vanlige. 

Ønsker du å senke pulsen litt før middag bør du ta turen i byparken, som er en av Norges to fredede parker. Her kan du lese en bok på en av de flere benkene, mens du hører vannet fra fontenen, eller ha piknik på gresser foran lysthuset. 

Middagen spiser du i sentrum. Blomsterbua er hyggelig, med generøse vinglass og deilig sushi.