Mosjøen Camping Topcamp

5 gode grunner til å besøke Mosjøen Camping nå

Vakre Helgeland slår aldri feil, ei heller gjør Mosjøen Camping. Bo blant frodige fjell, fjord og fossefall, mens du utforsker alt området har å by på.

Ønsker du en campingplass med nærhet til fjord og fjell med fossefall, og flere helt spektakulære opplevelser? Da er Mosjøen Camping valget for deg. Grunnene til hvorfor du bør reise hit nå er mange, her får du servert noen av dem:

Mosjøen camping med snø på fjellet i bakgrunn

Fantastisk natur

Helgeland er vakkert både med og uten snø, men det er kun noen måneder på forsommeren hvor fjelltoppene er dekket med snø, mens lavlandet er grønt og frodig. Dermed blir synet litt ekstra unikt, og du kan nyte naturen med ski på bena i fjellene eller til fots på lavlandet. Mosjøen byr på fjell, fjord, vakre veier og isbre - blant annet!

700 meters zip-line flyr fra fjellet over fjorden til Mosjøen

Full av opplevelsesmuligheter

Mosjøen er full av opplevelsesrike aktiviteter! Campingplassen hjelper deg gjerne med å planlegge. Du kan for eksempel leie kajakk, SUP board, dra på RIB-tur, gå på brevandring på Svartisen, gå i den 500 meter lange kalksteinsgrotta Øyfjellgrotta, ta den 700 meter lange zip-linen over fjorden og klatre Norges nordligste Via Ferrata. Du kan også gå Helgelandstrappa, med sine over 3000 trinn oppover fjellet, så fort snøen smelter. Trappen er laget av Nepalske sherpaer. 

I sommer kommer en splitter ny lekeplass på campingplassen, i tillegg til hoppeputene og bowlinghallen som allerede finnes. Hos Bua kan barn og familier låne utstyr til alt fra fjellturer til SUP boards og andre aktiviteter. 

Sjøgata Mosjøen Topcamp

 

Kos deg på kafé med lokalfolket 

Ifølge Visit Mosjøen er dette en skikkelig kaféby. Her møtes lokalfolket for kaffe før jobb, lunsj eller for en øl på uteserveringen når været tillater det. Før fellesferien rekker du kanskje å nyte atmosfæren sammen med lokalfolket før turistene kommer strømmende.

Sykkel på bro med stille elv under

Turmuligheter på alle måter

Mosjøen og Helgeland byr på spennende turmuligheter på alle måter. Det vil si til fots, med ski, på sykkel eller med bil. Du kan for eksempel kjøre på den spektakulære Kystriksveien, gå på ski i høyden eller gå ruten fra campingplassen opp til Mosåsen. 

Byvandring er også et godt alternativ. Gå gjennom sjarmerende Sjøgata, der alle bygningene er fra 1800-tallet, besøk bystranda eller ta i bruk stiene langs elvekanten forbi de gamle naustene.

Midt i Helgeland

Mosjøen Camping ligger midt i Helgeland, og derfra har du en haug av muligheter. Du kan reise til Lomsdal-Visten nasjonalpark eller Okstindan Natur- og Kulturpark. Eller dra til Sandnessjøen for å se fjellene De Syv Søstre - for å nevne noe. Helgeland er en vakker og populær destinasjon i seg selv, men er også et stoppested for mange som vil videre sørover eller nordover, til steder som Lofoten. Derfor kan folkemengden bli stor midt på sommeren, mens du på forsommeren kan få opplevelser uten like mange mennesker.

Usikker på når du skal ta turen? Les om hvorfor du bør reise på camping utenom fellesferien her!

eller les mer om Topcamp Mosjøen, hvis du ble nysgjerrig.