Fjellsykling Ål, Hallingdal, Topcamp Hallingdal

Fortsatt ledig plass for en aktiv høstferie

Ål ligger midt i hjertet av den urnorske fjellheimen. Et fjellandskap som eksploderer i varme høstfarger er perfekt for en aktiv høstferie. Fra Topcamp Hallingdal har du mange muligheter for morsomme aktiviteter og spektakulære opplevelser. Og det er ikke for sent - det finnes faktisk fortsatt ledige plasser og hytter!

Uke 40 er like rundt hjørnet og Topcamp Hallingdal har fortsatt ledige plasser for en herlig høstferie. Her kan gøyale aktiviteter i parken kombineres med å nyte fjellandskap i høstfarger til fots, fra hesteryggen eller sykkelsetet.

I uke 40 og 41 er Høyt og Lavt klatrepark og Hurramegrundt! Lekeland åpent hver dag fra 10.30-16.00. I klatreparken stenger opplæring to timer før stengetid, som vil si at du må begynne klatreopplevelsen før klokken 14.00 - slik at du minimum har to gode timer på å klatre og kose deg i høyden.

Lekelandet er innendørs, så her er det moro uansett vær. Barna kan løpe, klatre, skli og krype gjennom alle de ulike hindrene og lekeapparatene. Lekeland er inkludert i prisen og altså gratis for boende gjester. Klatreparken er selvfølgelig utendørs, med mer enn 50 klatreinstallasjoner, lange ziplines-strekk over Hallingdalselva og “Ørnestupet”, som er et "fritt" fall på 12 meter. Det er tre ulike vanskelighetsnivåer i klatreparken, så her er det noe for alle som er høyere enn 110cm, som er minimumshøyde for klatring (dessverre helt ufravikelig).

TILBUD: Få 25% på hytte* i perioden 2-10/10 med følgende

RABATTKODE: høst2021

* Tilbudet gjelder ikke Hallingdal Hyttepark privateide hytter, men alle elvehytter og styltehytta. Scroll nederst for å bestille!

Høyt og Lavt, klatrepark, Topcamp Hallingdal

Ferieparken har også eventyrgolf og sykkelpark, som begge er åpne i høstferie-ukene. På kulturhuset er det kino, og det er mange gode filmer for hele familien disse ukene. Du kan se kinoprogrammet her.

Tropicana badeland, Gol, Hallingdal

Bading er fin høstaktivitet!

Tropicana Badeland ligger i Gol, en liten kjøretur unna ferieparken. Det er et av Norges største kombinerte innen- og utendørs badeland. Her finner du megasklier, bølgebasseng, grotter og Wild River. Opplev Hallingdal er en ordning som gjør at du får 50% på barnebilletter i Tropicana og Langedrag, dersom du har besøkt Topcamp Hallingdal først; Be om OpplevHallingdal-kort med merke i resepsjonen.

Langedrag er en fantastisk naturpark med over 300 dyr av mer enn 20 ulike arter. Du kan oppleve ulv og gaupe på nært hold, gå inn til fjellrevene, elgene og reinsdyrene, og kose med geiter, kaniner, hester og mer. Du kan lese litt mer om Tropicana, Langedrag og rabatten her.

Deilig mat og drikke kan du også nyte i Bergtatt Bistro. Her disker kokkene opp deilige retter, du kan varme deg med kakao og kaffe foran peisen.

fjellvandring i fantastiske høstfarger

Opplevelser i høstfarget fjell

Ål, og Hallingdal generelt, skal det ikke stå på turmuligheter. Her kan du gå en ny tur hver eneste dag om du vil. Det er flere flotte turmuligheter fra ferieparken. Blant annet elvelangs, som er en tre kilometer lang gå- og sykkelvei langs elven. Sundreberget er også en fin tur, men dersom du vil oppleve virkelige høstfjell-turer er høyfjellet ikke langt unna. 

Iungsdalen er et fint alternativ, det samme er Sangenuten, Dyna og Lauvdalsbrea. Hos VisitAl.no kan du se flere gode alternativ, du finner dem her.

Høstpryden på fjellet kan også oppleves fra hesteryggen. Kun en 20-minutters kjøretur fra Topcamp Hallingdal ligger Skarslia, hvor du i høstferien kan dra på ridetur i fjellet. De tilbyr turer på to timer, en halv dag og en full dag, se mer hesteinfo her ›

Skarslia ridning, Fjellridning, topcamp Hallingdal

Bare litt lenger inn på fjellet ligger Bergsjøstølen, som er et flott utgangspunkt for flere utrolige fjellturer. Her kan du også leie sykler, om du vil oppleve fjellet fra sykkelsetet og ikke har med selv. Eller du kan leie kajakk eller kano og ta en tur på innsjøen, etterfulgt av en tur i Bergsjøstølens nye badstue.

Fjellsykling er en populær aktivitet på Ål. Hos Ål Adventure kan du leie sykler eller bli med på en guidet tur. De har sykkelshuttel til Primhovda hver lørdag klokken 10.00, hvor du kan leie sykkel eller el-sykkel. Du kan også leie en helt egen guide, som tar deg opp på fjellet og viser vei. Stisykling kan være utfordrende for nybegynnere, men er en ganske spektakulær opplevelse.

En nyhet i år er den familievennlige sykkelløypa Hallingsprettløypa. 

En annen nyhet i år er den voksende populære aktiviteten Alpakkavandring. Fjellgla Alpakka arrangerer alpakka-vandring, følg med deres Facebook-side for mer informasjon. Det blir blant annet alpakkavandring på høstmarkedet i Ål sentrum, som er 2. oktober på Sundre. Da er det også ekstra hyggelig handel på Ål. 

Alpakkavandring, Ål, Topcamp Hallingdal

For de som ønsker de tøffeste aktivitetene er rafting i Numedalselven en vill opplevelse. I Hemsedal finnes en Via Ferrata-løype, og fra Hol gjør en sherpatrapp med 2000 trappetrinn toppturen opp Prestholtstien til Hallingskarvet (1600m) overkommelig for de fleste!

Sist, men ikke minst, kan du benytte sjansen til å besøke den fantastiske Bjørneparken, som er åpen til 17. oktober. Den ligger på Flå, kun en snau time fra ferieparken. I Bjørneparken møter du ikke bare sprell levende bjørn - du kan også se bl.a amurleopard, ulv, gaupe, rev, elg, reinsdyr, hjort, alpakka, sau, geit, skilpadde, alligator, slanger og krokodille! Håndmating av krokodiller anbefales ikke, men en rev som spiser av hånden kan også gi et langvarig godt minne (og hendene i god behold)!

Nærkontakt og reveforing i Bjørneparken