Dronefoto av Bogstad Camping med Bogstadvannet i bakgrunnen

Bogstad - landlig idyll

Topcamp Bogstad ligger perfekt til i landlige og - etter sesong - frodige omgivelser. Badestrand, joggeturer, gårdsbesøk, skiløyper og Nordmarka er bare noe av det som ligger rett utenfor døren. Det finnes fine kortreiste opplevelser i Sørkedalen, som for eksempel sykkeltur til Sørkedalen Landhandel. Og det er kort vei til Holmenkollen også, forresten!

Området byr på mye, blant annet strand, gårdsbesøk, dyrevenner og flotte turområder. Det er enkelt å få lave skuldre her i gård'n! 

Bogstadvannet

Like ved Topcamp Bogstad ligger badestranden på Bogstadvannet. En helt perfekt oase med brygger, gress og sandstrand! Ta med grillen eller piknik-kurven, og ikke glem badetøyet. Ønsker du være mer aktiv kan du bruke den fine turstien rundt vannet, som starter rett utenfor campingplassen. Her kan du gå, løpe eller sykle rundt vannet. Hele runden er på rundt ei mil.

Om vinteren er det flotte skiløyper rundt vannet, og du kan fint fortsette innover nordmarka. 

joggetur, tursti Bogstadvannet, Topcamp Bogstad

Bogstad Gård

Herregården på Bogstad Gård var hjemmet til Peder Anker, som var med å skrive grunnloven på Eidsvoll. I 1814 ble han Norges første statsminister. Det er omvisninger på Herregården, de har til og med en egen omvisning spesielt egnet for barn. I tillegg finnes en kafé på gården, som serverer ferske Bogstad-rundstykker og -boller, smørbrød, kaker og drikke. Det er sitteplasser både inne og ute. Men kanskje best av alt, så har de både kuer, sauer, høns og kaniner på gården, som både store og små kan besøke og nyte selskapet til! Om sommeren er gården full av blomster og planter i alle farger. 

Holmenkollen og marka

Det tar bare i overkant av en halvtime på beina og rundt 20 minutter å sykle opp til Holmenkollen fra campingplassen. I Holmenkollen kan du gjøre alt fra å spise på restauranten, ta zip-line, rappellere ned hopptårnet, besøke skimuseet eller gå turer i marka. Holmenkollen er et flott startpunkt på turer i marka. Noen fine ruter er å gå til Sognsvann, Vettakollen eller Frognerseteren - eller Skjennungstua eller Ullevålseter. 

En annen fin opplevelse i området er sykkeltur til Sørkedalen Landhandel, hvor du kan sitte ute på uteserveringen i hagen i sommerhalvåret. Landhandelen er et fint utgangspunkt for flere turer i Nordmarka, enten det er til fots, på sykkel eller med ski på bena. 

Ellers ligger Topcamp Bogstad bare et kvarters kjøretur unna Oslo sentrum, hvor det er en haug av ting å se og gjøre, hvor spisestedene ligger på rad og rekke, og hvor til og med friluftsområdene er mange og flotte

Badeplassen ved Bogstadvannet