camping i Oslo

Camping i Oslo

Oslo – Storbyferie eller campingtur? Ja takk, begge deler!

Du trenger ikke velge mellom en avslappende campingferie eller en spennende storbyferie, du kan nemlig få den perfekte kombinasjonen av begge deler! I Oslo er mulighetene for opplevelser uendelige, enten du vil ha severdigheter, kultur med museer og gallerier, shopping, underholdning, spisesteder og uteliv eller aktiviteter for barn og voksne. Samtidig kan du bo naturnært og hyggelig avslappende på Topcamp Bogstad med en dukkert i Bogstadvannet på kvelden eller nærmere sentrum på Topcamp Ekeberg. Skal du til Oslo med barn, våger vi påstå at camping er den aller beste løsningen!

I Oslo finner du strender og badebrygger, grønne parker, marka og fantastiske turområder, spisesteder med mat fra alle verdenshjørner, severdigheter, gallerier, museer og et kjempeutvalg av spennende aktiviteter. Ferie i hovedstaden passer like perfekt for par og vennegjenger som for barnefamilier. Her får du rett og slett alt du kan ønske deg. 

camping in Oslo beach

Oslo-ferie for barn og voksne på Topcamp Bogstad 

Om du ønsker en kombinasjon mellom avslappende ferieliv med badestrand og aktiviteter fra storbyen kan du bo på Topcamp Bogstad. Bare 15 minutters kjøring unna sentrum ligger den parkmessige campingplassen, som faktisk er Norges største. Her har du nærhet til marka, badeplassen ved Bogstadvannet og en vakker golfbane som nærmeste nabo. Ta med barna på rusletur til fantastiske Bogstad Gård, der det er verdt å se det vakre og fornemme historiske godset, spise et kakestykke i den hyggelige kaféen og hilse på alle dyra i besøksgården. på Bogstad er det bussholdeplass like utenfor porten.

Marilyn sculpture from Ekebergparken

Camping i gangavstand til Oslo sentrum på Topcamp Ekeberg

Ønsker du deg enda nærmere sentrum kan du bo på Topcamp Ekeberg, på "toppen av Oslo" Ekebergsletta. Da har du spektakulært utsiktspunkt i "Munch-svingen" rett nedenfor campingplassen, flotte turmuligheter i skulpturparken rett utenfor porten og rusleavstand til Ekebergrestaurantens uteservering med den flotteste utsikten over sentrum og indre del av fjorden. Fra Ekeberg bruker bussen bare 12 minutter til sentrum og det går busser 8 ganger i timen rett utenfor innkjøringen til campingplassen.

Attractions in Oslo

Oslo er full av severdigheter og attraksjoner

I Oslo er det en rekke selvfølgelige attraksjoner som "alle" skal ha med seg, for eksempel Holmenkollen, Frognerseteren og kanskje Tryvannstårnet. Er man først i den åsen, anbefales også å besøke kunstinstallasjonen Rosetårnet, som faktisk kan sees helt nede fra sentrum. Videre vil man ha sett Vigelandsparken og Vigelandsmuseet på Frogner og på Bygdøy Folkemuseet, Fram og Kon-Tiki.Vanligvis også Vikingskipene (som nå er stengt pga ombygging) Fra Bygdøy kan man ta båt inn til Rådhuskaia, der Aker Brygge, Akershus festning, Rådhuset, Slottet, Karl Johan, Stortinget og Studenterlunden er helt innenfor rekkevidde. Føler du for kultur er bl.a Nasjonalgalleriet, Historisk Museum, Astrup Fearnley museet i området. Blir du tørst eller sulten er avstanden aldri lang til et serveringssted.

Rollercoaster on Tusenfryd

Morsomme aktiviteter for barn og voksne i Oslo

Oslo byr på et vell avaktiviteter for alle aldersgrupper, alt fra trampolineparken Rush, Oslo klatrepark eller aktivitetssenteret Megazone, det finnes mange escape room, du kan fly i zipline i Holmenkollen, se fasinerende kryp i Reptilparken eller velge action Fangene på fortet. Du blir ikke kåret til "Årets forelder" om du tar med barna til Oslo og hopper over fornøyelsesparken Tusenfryd som ligger bare 20 minutter fra Ekeberg med bil. Billetter kan forhåndskjøpes i resepsjonen på Ekeberg, så slipper dere å bruke halve formiddagen i lang kø utenfor Tusenfryd.

camping in Oslo

Uendelig mange ting å gjøre i Oslo

Ønsker du mer avslappende aktiviteter i byen kan du gå langs Havnepromenaden fra Sørenga til Tjuvholmen og kjøpe en stor softis på veien. Husk å sjekke ut Operahuset, Barcode og det nye Deichmanbiblioteket på veien. Eller så kan du tusle litt rundt på urbane Grünerløkka, hvor butikkene, kafeene, spisestedene og barene ligger på rekke og rad. Det er hyggelig å gå nedover Bogstadveien også, hvis du vil titte i fornemme butikker. Så kan du avslutte i Slottsparken. Ønsker du mer sjøluft kan du dra på øyhopping. Ta båten ut til Gressholmen, Hovedøya og Langøyene, for eksempel. 

Det aller fineste med å reise på campingf i storbyen Oslo er at du kan farte rundt og oppleve ting i høyt tempo hele dagen - og så vende hjem til grønne, avslappende omgivelr, kanskje ta en ettermiddagsdukkert før du kanskje griller litt, slapper av og lader nye krefter til neste dags opplevelser!

Du finner enda flere forslag til aktiviteter i artikkelen "Ting å se og gjøre i Oslo", som du finner her. 

Ønsker du å gå turer, finne de beste badestedene eller nyte parklivet kan du lese denne artikkelen om friluftsliv i Oslo, og hvis du trenger tips til steder du kan spise og drikke har vi en artikkel her om det!