camping før fellesferien

Derfor kan du gjerne reise på camping utenom fellesferien

Opplevelsesrikt, sosialt, avslappende og fullt av aktiviteter: Camping er en fantastisk ferieform hele året, og kanskje aller best før og etter at plassene fylles opp i høysesongen?

Selv om noen sikkert etter to år med begrensninger vil ønske å reise utenlands i sommer, er det nok av dem som fortsatt kun skal feriere i Norge (4 av 10 iflg fersk undersøkelse) og i år kommer de europeiske bobilturistene tilbake. Det betyr at det neppe blir færre gjester på campingplassene! Begge de to siste sommerene hadde norske campingplasser stor økning i overnattingsdøgn. Mange campingplasser måtte avvise gjester, slik at det ble en uvant stressfaktor å måtte finne plass for natten tidlig på formiddagen. Og det blir ikke nødvendigvis mye mindre fullt denne sommeren! Så hvorfor ikke ta ferien tidlig - eller litt senere, om du har mulighet? Kom deg gjerne avgårde tidlig og få noen uker med lavere trykk og bedre plass!

Her er 9 grunner til hvorfor du bør reise på camping på for- eller sensommeren:

1. Det er lettere å få plass

Ikke minst er det større sjanse for å få favorittplassen. Med færre gjester er det enklere å kunne velge plassen du liker best, enten det betyr mer eller mindre skygge, nærmere vannet, med utsikt eller nær sanitæranlegget. 

2. Mindre folk på severdighetene og opplevelsene 

Å vandre i fjellet før alle tar ferie eller kunne nyte varmen fra sola på en sandstrand med god plass er luksus! Reiser du før fellesferien får du opplevd både natur og severdigheter uten folkemengdene og du slipper å stå i lange køer for å komme inn på attraksjonene. Det er stor sjanse for at du rett og slett får opplevelser med bedre kvalitet!

3. Mindre kø på veiene

Du slipper kanskje også de verste bilkøene reiser du før høysesongen - "alle" skal jo på bilferie. Ikke bare blir det mer behagelig å kjøre og mindre sjanse for kø på bensinstasjonene, du får også større mulighet til å gjøre avstikkere fra hovedveiene for å se og oppleve ting på veien. 

stegastein topcamp Hallingdal

 

4. Må mer ut av feriedagene 

Ta deg en langhelg i mai måned, som er full av hellige og inneklemte dager - og får mer kos ut av den begrensede beholdningen med feriedager.

5. Rimeligere priser

Utenom høysesong er prisene ofte rimeligere. "Alle vet" at dette gjelder for flyreiser og hoteller, men også de fleste campingplasser har mer eller mindre dynamisk prising, så utenom høysesong får du igjen mer av budsjettet til kos.

6. Campingplassene er finest på starten av sesongen 

På forsommeren, før den største trafikken har begynt å komme, er gresset ferskere, grønnere og plassen er uberørt. Lenger utpå sommeren er det ifortsatt ofte fint, men kke til å unngå at det kan være noe slitasje på enkelte steder.

7. Ansatte med ekstraoverskudd

I begynnelsen av sommersesongen er sommerbetjeningen full av energi og overskudd! Det vil IKKE si at servicen blir dårligere utover sommeren, men likevel kan det være en sjanse for at du vil oppleve et ekstra servicegir på forsommeren. Og med færre gjester har selvfølgelig betjeningen ofte bedre tid til hver enkelt. 

8. Mer privatliv og mindre lyd

For mange er det aller beste med campinglivet det sosiale livet. Men du behøver ikke være asosial for å sette pris på å ha litt mer plass og ro rundt deg. Da kan for- og ettersommeren optimale tidspunkt. Med mindre folk blir det selvfølgelig mindre lyd - av latter og skrål, lekende barn og biler.

9. Du har masse sommer igjen etterpå!

Har du mulighet til å ta ferien tidlig, har du fortsatt hele sommeren igjen når ferien er over. Etter en deilig ferie, vil det bety fortsatt flere soldager å se frem til og, for mange, kanskje litt roligere, kortere jobbdager i fellesferietiden? Mer hvilepuls og dermed bedre batterilading, rett og slett!

Og apropos hvilepuls: Tidligere har stressforsker Are Holen ved NTNU uttalt til NRK at en sammenhengende ferie på minst tre uker er en stor fordel sett fra et stress-synspunkt. Da får du nullstilt deg og du får nok avkobling. Så på hvilken campingplass vil du få hvilepuls i år? Se utvalget av gode campingplasser her!

 

Sjekk ledige plasser, datoer og bestill her!