Mandal guide, Topcamp Sjøsanden

Det beste å gjøre og spise i Mandal sentrum

Mandal kan beskrives med tre fine ord: Idyllisk, sjarmerende og sommerlig. Det er en koselig liten by, med hvite bygninger, lokale butikker, brygge og mye sol. Restaurantene ligger på rekke og rad bortover bryggen, og det samme gjør barene. Dette er en guide med de beste spisestedene og det viktigste å få med seg i Mandal sentrum. 

Kulturhuset Buen er det nyeste tilskuddet til byen. Her har de konserter, forestillinger, utstillinger og kino. Like ved ligger Mandal hotel, som har restauranten SYD. Den ligger på takterrassen, og her finner du sannsynligvis byens beste pizza. Den er steinovnsbakt og med spennende toppinger, som coppaskinke av marmorert filet fra Tynset, chilisalami og trøffelsalami fra Ask Gård, gremolata-olje, fersk burrata fra Osteverkstedet, ørretrogn og estragonaioli. Bare for å nevne noen av ingrediensene du finner i pizzamenyen. I tillegg serverer de retter som salat burrata, skalldyrssalat, snøkrabbetallerken og spekefjøl. Er du glad i rosévin i sommersolen bør du teste drinken deres Rosé Spritz, med rosévin, prosecco og soda.

Spisesteder Mandal, Tidemands cafe, Topcamp Sjøsanden

Tidemands café er en annen restaurant med takterrasse. Her har de alt fra salater, bruschetta og rekesmørbrød til burger og nachostallerken. Hos Edgars konditori får du de mest fantastiske kaker, gjørbakst og brød. 

Har du lyst til tapas og småretter kan du ta turen til Kastellet. Tapasen er smakfull og du har utsikt rett mot båthavnen. SMOI er også et populært spisested, med pizza, pasta, salater, sandwicher og nachos.

Selvsagt må du også få med deg Sjøsandenstranda når du er i Mandal. Den ligger langstrakt fra sentrum til Topcamp Sjøsanden, og her finner du restauranten Stjerna, som ligger rett på stranda. Her får du fiskesuppe, rekesmørbrød, blåskjell, hamburger, spareribs og mer. 

Uranienborg, Mandal, Topcamp Sjøsanden

Uranienborg må du heller ikke gå glipp av når du er i Mandal. Fra sentrum, like ved restauranten SMOI og Edgars konditori, går du opp en trapp og videre oppover en bakke, før du kommer til den lille toppen og utsiktspunktet Uranienborg. Det er skiltet oppover. På toppen er det et lysthus og fastmontert kikkert, og du får utsikt over hele Mandal og Furulunden. Turen tar ikke mer enn rundt ti minutter.