Topcamp Ekeberg, camping i Oslo

Dette kan du gjøre på Topcamp Ekeberg

Topcamp Ekeberg er en sommer-camping med panoramautsikt over Oslo. Du ser Barcode, Operaen, Slottet, og helt til Holmenkollen! Kun 12 minutter på bussen, så er du midt i smørja. Derfor er Topcamp Ekeberg den perfekte base for Oslo-opplevelser, hvor det er en haug av ting å se og gjøre, hvor spisestedene ligger på rad og rekke, og hvor til og med friluftsområdene er mange og flotte

Men du må ikke ned til Oslo sentrum for et fint opphold hos Topcamp Ekeberg. Området rundt campingplassen er grønt, idyllisk og naturnært, samt full av gøyale aktiviteter for hele familien.

Topcamp Ekeberg, camping I Oslo

Aktiviteter barna elsker 

Bare en fem-minutters spasertur unna ligger EKT ridesenter og husdyrpark, hvor barn og voksne kan hilse på dyrene eller ta seg en liten ridetur. Her er det kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler og ulike typer sommerfugler. Det er runderiding på ponni for barn mellom 1-10 år, og det går også an å ta en tur med hest og kjerre. For de som ønsker å ri på større hester finnes det flere muligheter på ridesenteret. Det er også traktorbane for de minste barna! Etter dere er ferdig hilst på alle dyrene er kaféen åpen, med hjemmelaget bakverk, supper, baguetter, pølser, kaffe, is, brus og mer. 

Lekeplass Topcamp Ekeberg

Like ved EKT husdyrpark er også Café Søylehuset. Her serverer de hamburgere, pizza, bakevarer, snacks og drikke. Når magen er mett er det kort vei til Ekeberg lekeplass og plaskedammen. Eller Ekeberg Minigolf Park, som ligger rett bak kaféen. Foretrekker du frisbee-golf over minigolf finner du også det, bare en liten gåtur unna - like ved Ekeberg skole.

Minigolf Ekeberg

Påfyll av kultur

Spisestedet Ekeberg Landhandleri finner du på campingplassen. Her kan du bestille rykende ferske bakevarer til frokost, nytraktet kaffe, lunsj, middag og kveldsmat. De har også skjenkebeviligning, som gjør at det går an å nyte en kald øl i solsteiken. 

"Vegg i vegg” med campingplassen ligger Ekebergparken, med den godt kjente Skulpturparken. Her er det like perfekt å gå på kulturvandring blant skulpturene som å leke med barna. Du finner nemlig også en klatrepark i parken. Når sulten inntar kan dere nyte et ordentlig godt måltid på Ekebergrestauranten, som har helt fantastisk utsikt over byen. Et annet alternativ er Karlsborg Spiseforretning, som har nærmest like god utsikt.

Klatrepark Ekeberg, camping i Oslo

Ønsker dere mer kulturpåfyll bør dere ta turen til utsikten i Valhallveien rett nedenfor Topcamp Ekeberg. Det er nemlig her Munch fanget motivet til verdensberømte “Skrik”. Han malte ikke her, men motivet ser du tydelig. Vil du lese mer om den historien, kan du lese her. Er dere interessert i historie finner dere nok også gleden i å se helleristningene på Ekeberg. I Ekebergskråningen sørøst for Sjømannsskolen, ble det oppdaget et helleristningsfelt i 1915, som viste seg å være fem til seks tusen år gamle steinalderristninger.

Om ikke dette er nok byr, som nevnt, Oslo sentrum på en lang rekke severdigheter, historie, byliv, arkitektur, kunst, underholdning, shopping, restauranter og et yrende kultur-, kafé- og uteliv store deler av døgnet, med fjorden og marka like rundt hjørnet. Alt sammen kortreist fra Topcamp Ekeberg. Velkommen skal du være!