Ekebergparken Skulpturpark

En tur gjennom vår nærmeste nabo, Ekebergparken skulpturpark, er en flott opplevelse på flere måter - en helt fantastisk kombinasjon av kunst, historie og natur. Skulpturer og installasjoner plassert og presentert i samspill med både natur og historie i et område med hyggelige og komfortable skogsveier, stier og små plasser med spektakulær utsikt over Oslo.

Ekebergparken Oslo skulpturpark er win-win og vel så det: En fantastisk flott vandringstur der de kunstneriske elementene inngår organisk og gjennomtenkt i et nennsomt kultivert landskap. Vi vil gå så langt som til å si at det vil være en kjempetabbe å bo på Ekeberg Camping uten å ta med seg denne turen! Selv om du ikke har tid til å besøke mange attraksjoner eller drive mye sightseeing i Oslo, er Ekebergparken en av oplevelsene du skal prioritere!
Skulpturene er naturligvis selve hovedattraksjonen i Ekebergparken. En rekke av historiens og samtidens fremste norske og internasjonale kunstnere er representert i parken, med skulpturer av anerkjent høy kunstnerisk kvalitet. Her finnes verker av kunstnere som spenner fra internasjonale klassiske storheter som Salvador Dali, Auguste Rodin, Vigeland til kontemporære størrelser som Damien Hirst, Matt Johnson, Paul Mccarthy og en rekke andre. Ekebergparken er blitt kalt et Vigelands-anlegg for vår tid. Det er ikke å ta for mye i. TIPS: Med QR-kode leser på telefonen er informasjon om skulpturene lett tilgjengelig.
I tillegg til kunsten er Ekebergparken også en både avslappende, forfriskende og overraskende måte å se Oslo fra nye vinkler og et godt sted for å søke skogens ro og stillhet. I området finnes også lag på lag på lag med historie fra de siste 10.000 år - dette området var åstedet for Oslos eldste bosettinger.
NB! Noen av stiene er bratte og kan være lite fremkommelige for bevegelseshemmede.

Ekebergparken ble åpnet i 2013 etter langvarig debatt og motstand. Motstanden stilnet ganske raskt etter at parken, som var en gave fra Christian Ringnes til Oslo kommune, åpnet.

Selve parken er alltid åpen og tilgjengelig med gratis inngang.
For åpningstider til besøkssenter og andre lukkede elementer viser vi til Ekebergparkens nettside - se lenke nedenfor.

Glade tilbud og gode pakker!

Bestill før 1. januar - det kan bli prisøkning og noen tilbud, som f.eks forsommer-camping til halv pris gjelder kun for bestilling som skjer før årsskiftet