Ekebergrestauranten

Nederst i skulpturparken ligger Ekebergrestauranten - hvor både balkongen og ikke minst uteserveringen byr på byens kanskje beste utsikt - her kan man spise lunsj (uterestauranten har for eksempel pizza fra vedfyrt pizzaovn) eller bare nyte en kald forfriskning mens man har en storslagen panoramautsikt.

Både innefra restauranten og på uteserveringen har man en helt spektakulær utsikt over Operaen, Barcode, Bjørvika, Sørenga, vannspeilet, Middelalderparken, Akershus festning, Holmenkollen, Oslofjorden og mange av øyene - og hele resten av byen! Bor du på Ekeberg Camping behøver du ikke reise langt for imponerende sightseeing i Oslo: Det er bare å rusle ned gjennom den fenomenale Ekebergparken og ta lunsj eller middag i sola på terrasen til Ekebergrestauranten, så har du sett mesteparten av byen! Beliggenheten på uteserveringen er helt enkelt unik. TIPS: I godt sommervær bør man ikke drøye langt utover ettermiddagen om man ønsker å få bord uten å vente.

Innvendig består restauranten av flere rom og saler, slik at enhver kan finne et rom de kan trives i. Huset har en bar/lounge, konferanse- og møteromsfasiliteter, selskaps- og bryllupslokaler, og en praktfull fine dining veranda i andre etasje. Restaurant-menyen tilpasses sesongens råvarer og varieres gjennom året.

Bygget Ekebergrestauranten
I 1927 vant Oslo-Arkitekten Lars Backer en konkurranse om å tegne ny Ekebergrestaurant. To år senere sto restauranten ferdig. Oslo kommune var oppdragsgiver - dette skulle være til glede for hele Oslos befolkning. Arkitektonisk regnes Ekebergrestauranten som intet mindre enn et av Europas fremste funkisbygg. Mot slutten av nittitallet ble Ekebergrestauranten stengt og fikk forfalle uten tilsyn, inntil Christian Ringnes og Eiendomsspar i 2002 kjøpte stedet, totalrenoverte og moderniserte bygget for restaurantdrift i ny tid. I år 2005 reåpnet restauranten slik vi kjenner den i dag, og er et av Oslos mest populære spisested og reisemål. Nå er bygget fredet.

For åpningstider og bordbestilling (ingen reservering på uteserveringen) viser vi til Ekebergrestaurantens nettside - lenke nedenfor