EKT Ridesenter & Husdyrpark

EKT Husdyrpark ligger midt på Ekebergsletta, en grønn oase 10 minutters spasertur fra Ekeberg Camping Oslo, der barn og voksne kan hilse på en rekke ulike dyreslag som går fritt på området eller i innhegninger hvor man kan gå inn.

EKT Husdyrpark (& Ridesenter) ønsker at mennesker i alle aldre skal få oppleve husdyrene våre på nært hold - bli kjent med og lære om dem. Hos EKT kan du hilse på kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler og ulike typer svømmefugl. I tillegg finnes det naturlig nok hester i alle størrelser, med mulighet for runderidning på ponni - for barn fra 1-10 år, hestekjerreturer, osv. For barn fra 3-7 år finnes små John Deere tråtraktorer med graveapparat og tilhenger står til disposisjon for små “bønder i byen”. For disse finnes små veiskilt og en morsom låvebro med tunnel å kjøre gjennom.

I ridesenteret finnes muligheter for de som ønsker å ri på større hester.

Cafeen Spis Sunt som ligger ved hovedinngangen, selger ferskt, hjemmelaget bakverk, suppe, baguetter, pølser, kaffe, is, mineralvann etc. I annen etasje over den nye stallen finner du en varmestue med lekekrok for de minste barna. Medbrakt mat er tillatt å spise i varmestuen. Området byr også på rasteplasser der man kan spise medbrakt mat. Men husk alltid at maten din er fristende for løse dyr, så følg godt med. Både gris, sau og geit vil lukte maten og forsøke å få tak i den. Er du mer sulten enn spenningssøkende, anbefales det å spise ved hovedinngangen som er dyrefritt område.

Åpningstider og priser kan finnes på EKT Ridesenter og Husdyrparks nettsider - se lenke nedenfor