Flåmsbana

Flåmsbana er en attraksjon som folk reiser fra hele verden for å oppleve! Fra Hallingdal Feriepark er det en kjempeflott dagstur når turen går på under to timer til Flåm.

Togturen fra Flåm stasjon, helt innerst i Aurlandsfjorden, til høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen, er ikke mer enn 20 km lang. Men den er en av de bratteste togtraséene i verden og går gjennom noe av det villeste og mest storslåtte som finnes av norsk natur. Her ser du elver som skjærer seg gjennom dype gjel, fosser som kaster seg utfor bratte fjellsider med snødekte fjelltopper, og fjellgårder som klamrer seg fast i bratte skråninger. Med ca. 1 time og 45 minutter å kjøre fra ferieparken til Flåm stasjon er det en helt kurant dagstur å ta banen til Myrdal, spise en god lunsj på Café Rallaren eller Myrdal Fjellstove, før du igjen tar en av verdens bratteste togturer ned igjen til Flåm.

NB! I høysesong kan toget være fullt på flere avganger - vi anbefaler derfor å forhåndsbestille billetter tur/retur Flåm-Myrdal på vy.no. Et annet tips er å komme seg avgårde tidlig nok til at det også blir tid til å reise innom Stegastein utsiktspunkt, det er ingen lang omvei.

Les mer