camping topcamp

Fordelene ved å bli lenger ved hver destinasjon på campingturen i sommer

Hvis du skal på roadtrip i sommer er du langt fra alene. “Hele Norge” blir å se på veiene denne sommeren, da de aller færreste velger utenlandsferie i år. 

På roadtrips er det lett å ha en stappfull plan, hvor en ny destinasjon venter hver dag. Men hvorfor rushe videre? Ta deg i stedet en dag eller to ekstra på hvert sted, her er ni grunner til hvorfor:

Et roligere tempo på ferien 

Tar du deg en dag eller to ekstra ved hvert sted får du mer tid til å nyte ferielivet. Du kan bruke lenger tid på måltidene, slappe av på campen eller ved stranda og bli kjent med nye mennesker mellom alle de kule opplevelsene.

Du kan stå opp tidlig for å få en full dag med opplevelser 

Dersom du kun er én natt på hvert sted er det begrenset hvor mye du kan få med deg av opplevelsene i området. Blir du dermed en ekstra natt kan du stå opp litt ekstra tidlig for å få en full dag med opplevelser i området, noe som fører oss videre til neste punkt: 

Du får mulighet til å få med deg det beste ved hvert sted

Er ikke hele poenget med roadtrips at du skal oppleve og se så mye som mulig? Isåfall får du mer ut av reisen ved å bli litt lenger ved hvert sted. Planlegger du godt kan du få med deg de fleste av høydepunktene i området, i tillegg til å ha tid til et roligere tempo med gode måltider og feriekos.

Mer opplevelser, mindre bilkjøring

Dersom du velger en rute med færre stoppesteder og flere opplevelser på hvert sted vil du bruke mindre av ferien bilkjøring og mer tid ute i naturen, hvor du kan gå turer, klatre, padle, bade, lage mat og hygge deg.

Hallingdal feriepark padling

Det blir mer miljøvennlig

Dersom du blir lenger ved hvert sted er sannsynligheten stor for at det blir færre stoppesteder, derav mindre bilkjøring, som jo er bedre for miljøet. 

Du slipper å ta opp og ned teltet hver dag

Kanskje det kjipeste med campingtur er å pakke opp og ned både telt og ting. Dersom du blir lenger ved hvert sted slipper du å gjøre dette like ofte.

Du slipper å stresse og følge med på klokken 

Dersom du blir lenger ved hver destinasjon slipper du også unna mye stress. Kanskje er det ting du virkelig ønsker å oppleve som du må rekke innen et gitt tidspunkt. Tar det litt ekstra tid å rydde ned campen en morgen blir det fort slitsomt når dere må stresse avgårde for å prøve å rekke det dere skal. 

Du er ikke like bundet av været 

Har du mer tid på hvert sted slipper du stressmomentet dersom været ikke er som ønsket. Regner det en dag kan du heller finne alternative aktiviteter og gjennomføre de planlagte aktivitene en annen dag. 

Du kan være mer impulsiv og spontan

Å være lenger ved hvert sted gir også større rom for impulsivitet og spontanitet. Kanskje er det en lokal aktivitet du ikke visste om som du ønsker å få med deg, eller kanskje får du tips av noen lokale til å gå en tur du ikke hadde planlagt.

Lurer du på hvor du skal stoppe innom i sommer kan du lese denne artikkelen om hvordan du kan finne din campingfavoritt, eller så kan du bestille plass hos en Topcamp her: