Oslo-opplevelser

Friluftsliv i Oslo

Mulighetene i hovedstaden er uendelige. Her finnes alt fra rolig parkliv, fine turområder og frisk sjøluft til yrende restaurant- og kaféliv, aktive opplevelser og kulturelle severdigheter. Det er aktiviteter for både store og små - og for hele familien samlet.

Her er noen favorittområder i Oslo:

Noe av det aller flotteste med Oslo er de mange parkene og turområdene i umiddelbar nærhet til sentrum. Noen parker verdt å sjekke ut er Vigelandsparken med sine kjente skulpturer, Slottsparken med slottet, utsikt og kaffekos på St. Hanshaugen, stolpejakt i Middelalderparken, den blomstrende Botanisk hage og skulpturparken på Ekeberg. 

Hvis du er interessert i skog og mark kan du ta turen til Grefsenkollen eller Vettakollen, som begge gir fantastisk utsikt over hovedstaden. Et annet fint utsiktspunkt er Glassberget - her er det mindre folk, men til gjengjeld er byen litt lenger unna. Andre fine turer er rundt Sognsvann eller langs sjøen på Bygdøy - du kan for eksempel starte i Paradisbukta og gå mot Huk eller omvendt. Maridalsalpene og Nøklevann er også fine alternativer, eller du kan gå langs Akerselva om du vil holde deg mer sentrumsnært. 

Oslo byr også på mange fine badeplasser. Du kan bade i ferskvann blant annet i Sognsvann, Brekkedammen øverst i Akerselva eller Bogstadvannet, som ligger rett ved Topcamp Bogstad. Akerselva ved Nydalen er forøvrig også en fin badeplass. Ellers er mulighetene mange ved sjøen. Langs havnepromenaden i sentrum er det populært å bade på Sørenga, Bispevika eller Tjuvholmen. Dersom du ønsker strand og gressletter er Huk og Paradisbukta på Bygdøy for deg. Ønsker du en full dag på stranda kan du også ta båtene ut til for eksempel Hovedøya eller Gressholmen. 

Lurer du på hva mer Oslo kan tilby? Her kan du lese om hva du kan se og gjøre i hovedstaden, eller du kan finne tips til restauranter, kaféer og barer her!