Hafjellparken alpint for snowboard og twintip

Topcamp Rustberg kun 11 minutter fra Hafjell Alpinsenter

Ta en helg eller uke med ski på herlige Hafjell - uten å brenne hele budsjettet på overnatting!

11 minutters kjøring fra Topcamp Rustberg ligger et av landets største og mest allsidige skianlegg. Hafjell Alpinsenter. Hafjell er kjent for mange og lange løyper, sikre snøforhold og mange gnistrende soldager. Hele skianlegget ligger solvendt. I snøfattige tider dekker et stort kunstsnø-anlegg mesteparten av hovedløypenettet og sikrer sesongstart og en lang skisesong, normalt fra medio november til medio april.

 
Et par i Hafjell alpinsenter med dalen og Lågen i bakgrunn

Et helt komplett skianlegg for alle aldre og ferdighetsnivåer

17 skiheiser i tillegg til én gondol, med 33 nedfarter og til sammen 50 km løyper over 864 høydemeter. Mosetertoppen regnes av mange som Nordens beste barne- og familieområde, mens OL-bakkene byr på sorte løyper og utfordringer for de øvede. 

Løypekart oversikt Hafjell Alpinsenter

33 nedfarter og mer enn 50 km løypenett i Hafjell Alpinsenter

cordfløyel i Hafjell Alpinsenter

Hvem får ikke lyst til å kjøre på nypreppet  "cordfløyel"?

railkjøring i Hafjellparken i Hafjell Alpinanlegg

Hafjellparken med Main Park, Frontyard og Backyard retter seg mot alle ferdighetsnivåer for twintip og snowboard. 

speilvegg og gondol på Hafjell Alpint
Hafjell Alpint panorama

Øverste heis stopper 1059 meter over havet og derfra har anlegget fallhøyde på 864 meter. Lengste nedfart fra topp til bunn er på hele syv kilometer. Etter at slalåm og storslalåm ble arrangert her under OL i 1994 har Hafjell vært riksanlegg for slalåm og storslalåm. 

Nærbilde langrennsløype på Hafjell

Verdens beste langrennsområde

For langrenn finnes en syv kilometer lang lysløype på Mosetertoppen skistadion som leder ut i løypenettet på Øyer og Lillehammerfjellet. Løypene teller mer enn 600 km med preparerte spor. 
 

To jenter i Hunderfossen Vinterpark. Foto

Foto: Julie Aaland/Hunderfossen Eventyrpark

Andre flotte vinteropplevelser

Skianlegget og langrennsløypene er grunn nok til å reise hit om vinteren, men det finnes faktisk flere andre fine opplevelser for familien! 

Hunderfossen

Du trodde kanskje Hunderfossen bare var moro om sommeren? Det er langt ifra riktig, og en tur til Hunderfossen en vinterkveld vil du faktisk ikke gå glipp av. I Vinterparken i Hunderfossen kan du møte hekser, troll, prinser og prinsesser. Det er forestillinger og teater, kanefart, sparkutlån, snøsklier og snørafting. De minste kan kjøre tur med minisnøscootere og terrengbiler, og Eventyrslottet, Lekehuset, Trollfallet og Ivo Caprinos Eventyrgrotte er alle åpne. Hver kveld farger de himmelen med fargerikt fyrverkeri.

Maihaugen

Maihaugen er Norges største friluftsmuseum. Du kan gå blant mer enn 200 historiske hus og hjem, og få et inntrykk av hvordan det var å leve i Norge før i tiden. Om vinteren har de flere utstillinger, skogsti og QR-koder med fakta om hus og tun. De har også flere aktiviteter for barn gjennom hele vinteren, barnas egne vinterdag og julemarked.

Julemarked på Maihaugen. Foto

Foto: Bård Gundersen

Norges Olympiske Museum

Gjenopplev OL på Lillehammer fra 1994! OL-museet ligger på Maihaugen og er en tidsreise gjennom OL-historien fra antikken til moderne tid. Museet viser frem de største norske idrettsprestasjonene i OL, idrettshistorie og folkefestene som var på Oslo-OL i 1952 og OL i Lillehammer i 1994. 

Lillehammer 

Gågata i Lillehammer er faktisk verdensberømt. Den sjarmerende gata med trehus har en haug nisjebutikker, kaféer og hyggelige restauranter. Gå innom atelierer og gallerier for å se kunst, Hett Glass for å se glassblåseverkstedet og de vakre glassene til salgs i butikken, og opplevelsesbutikken Blåswixbutikken Concept Store.