Alpin skikjører i full fart nedover alpinbakke

Hallingdal - et vinter-paradis

Hallingdal legger forholdene til rette for herlige vinteropplevelser for hele familien: Så fort snøen legger seg finnes mengder av alpinbakker for ski og brett. Du finner milevis på milevis med de flotteste langrennsspor i herlig fjell. Landets lengste akebakker finner du også her. Når det er snø og frost i ferieparken anlegger vi akebakke, skøytebane og en barnevennlig langrennsløype med lys rett ved siden av hyttene. Etter dagens skitur kan barna holde på i timesvis, mens foreldrene kan kose seg inne foran peisen - med utsikt over elva. NB! Pga mye mildvær er skøytebanen dessverre ute av drift resten av denne vinteren.

Glad jente aker i Hallingdal Feriepark
barn på skøytebane
Barnevennlig langrennsløype i Hallingdal Feriepark

Vinterpark for barna

Akebakke og 2 km langrennsløyper - alt trygt og godt inne i selve parken og like i nærheten av hytter, plasser og restaurant. Alt ligger til rette for timesvis med friske, spreke aktiviteter for barna.

To personer i alpinutstyr på ski i Ål skisenter

Alpint i Ål Skisenter 

Ål skisenter har ikke bare en av Hallingdals beste bakker for nybegynnere og barn, med gratis heis i barneområdet. Det er også jibbepark og løyper i alle vanskelighetsgrader. Landslaget i storslalåm bruker den sorte løypa mye til trening. Her finnes også kafeteria, skiutleie og skiskole. Vil du ha variasjon, er alpinbakkene på Skarslia, Gol, Nesbyen, Geilo og i Hemsedal alle innenfor en times kjøring.

Som gjest hos Hallingdal Feriepark får 20% på heiskort i Ål Skisenter.

Langrennsløype på fjellet i herlig sol

400km preparerte langrennsspor

Området rundt Ål er så fullt av strålende turmuligheter og flotte løypetraseer at du kan velge forskjellige turer hver eneste dag hele vinteren hvis du har lyst! Det kjøres løyper helt ned i selve Ferieparken. Ta på på skiene rett utenfor hyttedøra og gå opp Veståsen til milevis med løyper innover i fjellet. Løypemaskinene har GPS-sender, så du kan følge med hvor sporene er helt nykjørte.

Løypekart for Ål.

Aking i Skarslia
Kjelketrekk i Skarslia
Aking med fart i Skarslia

15% RABATT i akebakke med kjelketrekk i Skarslia

Har du lyst på en skikkelig ake-opplevelse for hele familien? Skarslia Ski- og Akesenter ligger mindre enn 20 minutters kjøring fra Hallingdal Feriepark. Her finner du 2 av Norges aller lengste akebakker på 1,3 km og 1,6 km, med kjelketrekk for oppfarten. Du kan kjøre akebrett, men vi anbefaler at dere leier de spesiallagde rattkjelkene. Sug i magen og moro for både store og små - og heisen drar deg opp igjen. 

Boende familier med minst 4 personer i Hallingdal Feriepark får 15% rabatt på kjelke-heiskort i Skarslia i vinterferieukene.

 

Youtube video image
Lekeland fryd for alle barn

Lekeland 

Åpnet hver dag fra kl 11:00-16:00 i vinterferieukene.

Kiting i spektakulært fjellandskap på Bergsjø

Kiting

Kjør snowboard eller ski med vinden som fremdrift. Leie av kites og kyndig instruksjon kan fåes ved Bergsjøstølen, landets ledende kite-miljø. 
 

Hundekjøring

Hundekjøring

Opplev vinden i ansiktet, susende innover vidda bak et kobbel med spreke trekkhunder.
Vi formidler turopplevelser med erfarne hundekjørere. 
 

Baderings-sklie i Torpicana Badeland

Våre gjester får 50% på inngang for barn i Tropicana Badeland

Mindre enn en halvtimes kjøring fra Hallingdal Feriepark finner du Tropicana Badeland - med mulighet for en herlig tropisk avveksling fra utendørsaktivitetene for både store og små. Vi tar forbehold om at tilbudet kan opphøre. 

Snørekjøring og kanefart

Stå på miniski eller sitt på en rafteflåte og la hesten dra deg fremover i terrenget. Full gallopp eller rolig trav avhengig av hvor mye fart du ønsker. Ønsker du mindre fart og mer kos, er kanefart i vinternatta med fakler og dombjeller tingen. Du sitter godt nedpakket i skinnfeller og dyner og kan bare nyte. Kan kombineres med trugetur og bål hvis du ønsker!
 

kanefart med hest og slede