Helgelandstrappa fjelltur med fantstisk utsikt

Helgelandstrappa og Øyfjellvarden

Helgelandstrappa er en av verdens lengste steintrapper. 3000 steintrinn er hugget ut av fjellet og brukt i en mektig trappekonstruksjon, bygget av nepalske sherpaer. Trappa starter rett utenfor Mosjøen sentrum og stiger gjennom skaret drøye 3 km opp i det 818 meter høye Øyfjellet.

Det er gratis parkeringsplass rett ved starten på trappa, men dette er også i helt grei gangavstand fra Topcamp Mosjøen. og er en flott aktivitet, enten du vil gå til toppen av fjellet, eller bare gå opp skaret og se den flotte utsikten. Fra toppen er det helt fenomenal utsikt over store deler av Helgeland, fra innlandet, langs kysten og utover. På godværsdager er toppen et selvfølgelig selfiepunkt med sylskarpe fjelltopper og hav.

Det er ikke uten anstrengelse å bestige de 3000 trinnene, men Helgelandstrappen er enklere enn toppturer flest, da de færreste fjell har trapp i kilometervis. Med gode sko, niste og drikke i sekken er dette en fantastisk fin tur for de aller fleste - og tempoet kan man jo velge selv. Snøen er normalt smeltet også i høyden utover i juni.

Trappetrinnene av naturstein er satt opp av erfarne sherpaer fra Nepal.Det er planer om ytterligere 500 trinn, men covid-pandemien har hindret reising for sherpaene. Helgelandstrappen er gruppefinansiert, trinnene eies av bedrifter og privatpersoner - og har vært populært å gi som gave i Vefsn-området.

Die Steintreppe windet sich die Schlucht hinauf in Øvfjell.
Fantastische Aussicht über Mosjøen Zentrum von der Treppe aus.
Fantastische Aussicht über Mosjøen Zentrum von der Treppe aus.
Helgelandstreppe-Steinstufen bergaufwärts zum Øvfjell
Øvfjellvarden 818 Meter über Meer

Over Helgelandstrappa kan man fortsette turen oppover uten trapp, men helt fremkommelig, til Øyfjellvarden som er helt på toppen av Øyfjellet, 818 meter over havet.

Helgelandstrappa er GRATIS for alle!  Men du må jo bo et sted i nærheten. Bestille på Topcamp Mosjøen her: