Oslo-opplevelser

Her kan du spise og drikke i Oslo

Mulighetene i hovedstaden er uendelige. Her finnes alt fra rolig parkliv, fine turområder og frisk sjøluft til yrende restaurant- og kaféliv, aktive opplevelser og kulturelle severdigheter. Det er aktiviteter for både store og små - og for hele familien samlet.

Oslo bugner av kaffebarer, kaféer og restauranter. Det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Derfor har vi samlet noen restaurant-, bar- og kaféfavoritter til deg.

Du finner flere familievennlige og hyggelige restauranter langs Aker Brygge, og de fortsetter utover Tjuvholmen. Her er det også flotte uteserveringer! Det er kommet flere gode restauranter og kaféer i Bispevika og Barcode, og på Grønland har du mange spennende muligheter. Her finner du nemlig mat fra de fleste verdenshjørner. Rundt Youngstorget finner du mange av de mest populære barene, men også mange gode restauranter. Både barene og restaurantene fortsetter oppover Grünerløkka.

Uansett hvor du befinner deg i Oslo kan du finne skikkelig god mat. Her er noen favoritter:

Frokost og lunsj

Til frokost og lunsj kan du spise sunne kaker, smoothiebowls og diverse annet hos plantebaserte Oslo Raw. På Liebling får du mye av det samme, men også digge sandwicher brunch-tallerkner. Godt Brød og Åpent Bakeri finner du flere steder, og her har de både god kaffe, deilig bakverk, og ferskt brød og rundstykker. På Vespa og Humla kan du få en deilig brunch-tallerken og hos Handwerk får du påsmurte surdeigsskiver og et utvalg av dagens varme retter og supper. 

En kaffe på veien

Er du kun ute etter en kaffe å ta med på veien bør du stikke innom Stockfleths, Tim Wendelboe eller Supreme Roastwork for den beste kaffen. 

Brunch-, lunsj- og middagsrestauranter

For et skikkelig brunch/lunsj-måltid kan du dra til Grådi eller Miss Sophie. Begge steder serverer også middag. Frister det med pizza bør du dra til Girotondo på Youngstorget eller Teatro i Stortingsgata. Den beste tacoen får du på Taco Republica, eller du kan teste ut Coyo. Asiatisk fusion får du hos Asia Aker Brygge eller Südøst. Dyrere og enda bedre asian fusion finner du hos for eksempel Hanami. Vil du teste ut noen japanske småretter er Izakaya fantastisk! Drar du til Oslo Streetfood på Youngstorget eller Vippa på Vippetangen kan du velge og vrake blant alle foodtrucksene. Her finnes mat fra Hellas, Mexico, Marokko og Syria - for å nevne et lite utvalg. Er du ute etter en luksuriøs spiseopplevelse kan du ta turen til bistroen Le Benjamin, Alex Sushi eller Ekeberg-restauranten - som forøvrig har den beste restaurantutsikten i Oslo. Hos Arakataka og Kontrast kan du få tasting meny med fantastisk kvalitet.

De beste for barna

Skal barna med på restaurant bør dere dra til Pincho Nation - hvor man bestiller flere småretter gjennom en app. Du får popcorn til forrett og de har drinker med godteri på. The Nighthawk Diner er også en slager for barna, med burgere, pannekaker og shakes! Hvis det frister med pizza vil ungene elske den du får på Villa Paradiso, og burger'n tar dere på Døgnvill Burger. Ellers er Oslo Streetfood og Vippa kule opplevelser for barna. Der kan de velge og vrake mellom alle matbodene.

Etter middag: Digg dessert og gode drinker

Kommer søtsuget snikende anbefales gelato (italiensk is) hos Paradis. Du finner den på Sørenga og Tjuvholmen. Eller du kan kjøpe overdådige donuts på TalorMade i Bispevika eller My Ugly Baby ved Yougstorget.

Er det drikke som står på menyen kan du besøke Eight Rooftop bar på toppen av Grand Hotel. På Nedre Løkka Cocktailbar og Torggata Botaniske får du gode drinker, mens Håndslag, Angst og Dattera til Hagen har hyggelig bakgårder du kan kose deg i. Atmosfæren der er også avslappende og god. Vil du oppleve den beste bakgården i Oslo tar du turen til Prinsens hage - der er det maks sommerstemning! 

Eller kanskje vil du ha en skikkelig afternoon tea-opplevelse? Den får du hos A.C. Perch's Thehandler i Kirkegata.

Lurer du på hva mer Oslo kan tilby? Her kan du lese om hva du kan se og gjøre i hovedstaden, eller du kan finne tips til de beste turområdene, badeplassene og parkene her!