Hobedtråll_far og datter med krabbemåken

Hobdetrållene og uhyret fra havet

Familieforestilling på utescene i Topcamp Sjøsanden

Hobdetrållene bor i ei hule på Hobdehøyden - og har til nå vært en godt skjult hemmelighet. Dette er ikke sånne store, stygge og skumle troll, Hobdetrållene er gode, lekne, tøysete og litt naive skapninger som er opptatt av å ta vare på naturen og gjøre Furulunden til et bedre sted for Tråll og småfolk (trållenes navn på mandalitter). De lever idyllisk i pakt med planter og dyr - og Storetrållet driver kunstnerisk virksomhet med en skulptur han er veeeldig stolt av. Men idyllen slår sprekker i det trållene oppdager at noen stjeler tingene deres. Det viser seg snart at det er sett et sjømonster i Skogsfjorden! 

Storetrållet blir livredd! Ålivia mener de bør prøve å bli kjent med sjømonsteret, mens Storetrållet heller vil legge en utspekulert plan for å bli kvitt det for godt. Er sjømonsteret fiende eller venn? Trållene er veldig snille. Men når hjemmet deres blir truet av et sjømonster, kan de ikke gi seg uten å kjempe.

Sommeren 2021 dukker Trållene opp i Sjøsanden Feriepark. Forestillingen “Uhyret fra havet” er en musikalsk familieforestilling som passer perfekt for barn og voksne mellom 3-103 år. Og de under 3 år går gratis. Premieren er 10. juli og forestillingen spilles deretter hver onsdag og lørdag frem til 7. august.
 

Hobedtråll_far og datter med krabbemåken

Skuespillerne 

Mari Marie Øinæs Nyvoll som Ålivia

Mari Marie Øinæs Nyvoll som Ålivia

Mari Marie fra Mandal er utdannet musikalartist og danser fra Bårdar Akademiet (2017/2020). Høsten 2019 koreograferte hun, og danset i norgespremieren av musikalen NINE som ble satt opp på Sagene festivitetshus. Mari Marie er med i det nyoppstartede proff-kompaniet Oslo Tap Crew, under kunstnerisk ledelse av Anneli Moe. Hun jobber også med egne prosjekter og har skrevet og produsert en barneforestilling som skal på turne i Den Kulturelle Skolesekken i Kristiansand våren 2022.

helene Knaben Hennestad portrett

Kristina Knaben Hennestad som Sildja

Kristina Knaben Hennestad er utdannet skuespiller ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Hun har siden 2008 jobbet frilans med mange ulike teaterproduksjoner, hovedsakelig på turne landet rundt med ulike forestillinger for barn og unge. Kristina er født og oppvokst i Mandal og har etter 12 år i Oslo flyttet hjem til Sørlandet med familien sin.

Håkon Moe skuespiller portrett

Håkon Moe som Storetrållet

Håkon er skuespiller fra Oslo, bosatt i Kristiansand. Han har vært skuespiller i mer enn 20 år og jobbet ved en rekke forskjellige teatre rundt omkring i Norge, han har spilt i digre musikaler og små intimscener, og har akkurat avsluttet et engasjement ved Kilden Teater, hvor han spilte Gajev i Kirsebærhagen. Han har en stor kjærlighet for musikk og trakterer flere instrumenter. Han vant Spelemannsprisen som dansende korgutt i pop bandet Superfamily i 2008.

Trållskaperne
Kunstnerisk team

Sindre benedict-Hendrichs

Sindre-Benedict Hendrichs

Regi, manus og musikk
Sindre er utdannet skuespiller fra NISS 2004. Han har jobbet som skuespiller ved blant annet Riksteatret, Brageteatret og Akershus teater. Han har også medvirket i en rekke produksjoner for film og TV. Sindre var med å starte opp krimteatergruppen Detekteamet, der han er skuespiller og manusforfatter. Sindre er 1 av 3 hjerner bak TRÅLL. Han er manusforfatter for og de siste to årene har han ogsåvært regissør, samt komponert mesteparten av musikken til Tråll - forestillingene.

Madeleine F Røseth

Madeleine F. Røseth

Prosjektleder, scenografi og kostyme
Madeleine F. Røseth er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Nord Trøndelag.Hun har bla.jobbet ved Nordland teater, Haugesund teater og Unge viken teater.Hun har turnert rundt i verden med detfranske teaterkompaniet Philippe Genty og i Norge vært tilknyttet ulike frigrupper, senest DeWangen produksjoner. Madeleine er 1 av 3 hjerner bak TRÅLL. Hun har i tillegg til å lage kostymer og scenografi til forestillingene, spilt Ålivia i 3 år. Dette året er hun prosjektleder for Tråll forestilling i to parker og hun lager scenografi og kostymer til “Uhyret fra havet” i Topcamp Sjøsanden feriepark.

skuespiller Jesper Malm

Jesper Malm

Skuespiller, rekvisitter og sceniske elementer.
Jesper Malm er utdannet ved Statens Teaterhøgskole i Sverige og innledet også sitt yrkesliv der, før han etterhvert bosatte seg i Oslo og nå er mer eller mindre helnorsk. Han har medvirket i teater, film og TV- produksjoner i begge land. Foruten arbeidet med Tråll er han også en del av Teatergruppene Detekteamet og Det Norske Mikroteatret som er aktuelle med forestillinger så snart pandemirestriksjonene letter. Jesper spiller Storetrållet I “Trusselen fra dypet” i Topcamp Hallingdal feriepark, noe han gjør på fjerde året. Han er 1 av 3 hjerner bak TRÅLL og har laget flere av rekvisittene og de sceniske elementene både til “Trusselen fra dypet” og til “Uhyret fra havet”.