To syklister på høyfjellstur i fantastisk fjellandskap

Høst herlige opplevelser!

Grip høsten og kom deg ut i naturen før snøen kommer og begrenser bevegelsesmulighetene til kun ski eller truger! Fjellet er sjelden så fint som nå, med glassklar luft og intense farger. Sykkel eller vandring - fjellet kaller uansett!
 

Tre mennesker på fjelltur ved en foss

Vandring i Hallingdal – ekte norsk fjellferie!

Fra fjelltoppene i Hallingdal er det utsikt over kulturlandskap, stille fjellvann og mektige fjell. Reineskarvet og Hallinskarvet er de mest markante i nærområdet vårt. Og fra Ål - midt i mellom Oslo og Bergen ligger to av Norges lettest tilgjengelige nasjonalparker; Hardangervidda Nasjonalparksenter og Hallingskarvet Nasjonalpark. Her venter vidder, dype fosser og elvestrøk og et rikt dyreliv. Det er flust med fine fjellveier og godt merkede og oppgåtte turstier om man ønsker å vandre eller sykle. I Hardangervidda Nasjonalpark kan du blant annet oppleve Europas største villreinflokk, og kanskje være heldig å se både snøugle og fjellrev.

Familie vandrer fjelltur i fantastisk lys og landskap

Du vil finne mange tilrettelagte og merkede turer i Ål på vandringsportalen Ål 52 . I Ål kan du dra ut på utfordrende toppturer med familievennlig stier. På mange av vandreturene finnes det kulturminner langs stien eller i nærområdet. Bli med i det populære vandreprogrammet "10 favoritter i Ål" .

10 utvalgte turfavoritter som passer for hele familien. Kombiner gjerne vandreturer i imponerende natur med både sykling, fisking, ridning, gårdsbesøk og kanopadling, spesielt i de høye fjellområdene i Bergsjø.

Familie på høstferie vandringstur i høyfjellet med spisepause

Bildene her er tatt ved Lauvdalsbrea - et av signaturfjella i Ål!

Familie på høstferie sykkeltur på fjellvei

NORGES BEST BEVARTE SYKKEL-HEMMELIGHET ?

Hallingdal tilbyr terrengsykling med fantastiske kontraster - fra høye fjell med panoramautsikt og dramatiske fosser til majestetiske fjorder. Regionens allsidighet er bemerkelsesverdig. For familier og uerfarne syklister finnes det en rekke vakre turer i flatt fjellterreng med stopp på sjarmerende fjellgårder som serverer lokale matspesialiteter. Opplev Norges mest populære sykkelrute, Rallarvegen, som strekker seg fra fjellene i Hallingdal til de verdensberømte fjordene i vest. Ferieparken ligger like ved Bergensbanen som kan ta deg til start ved enten Haugastøl eller Finse og tilbake fra Flåm.

Familie sykler bakfra på fjellvei i herlig fjellandskap
Familie høstferie sykkeltur pause
To syklister på stisyklingstur i høyfjellet

Det finnes hundrevis av kilometer med sykkelopplevelser som bare venter på å bli utforsket - enten du liker å tråkke på sykkelen din sammen med barna, eller om du føler for å prøve en av naturens egne stier. Merkede sykkelruter i Hallingdal er stort sett plassert i høylandet og går hovedsakelig langs brede grusveier. Det er lite eller ingen biltrafikk her. Egnede sykkelruter kan sys sammen for å danne turer som strekker seg over flere dager. Ferieparken er en ypperlige base, som alle danner godt grunnlag for fine dagsturer på sykkel i fjellet.

2 syklister på stisyklingstur i høyfjellet

Stisykling

I Hallingdal er det nok av stier å utforske, og Ål begynner virkelig å sette seg på kartet nasjonalt sett. Ta med sykkelen din hvor som helst i Ål og du vil finne unikt og vilt terreng for terrengsyklister. Hallingdal har mil etter mil med merkede stier, og Torpo, Veståsen og Primhovda er like i nærheten fra oss.

På Trailguide kan du finne de beste stiene!

Bildene er tatt ved Primhovda, rett opp lia nord for ferieparken.

Søk og bestill i Topcamp Hallingdal