Oslo-opplevelser, Topcamp Bogstad

Høst hos Topcamp Bogstad i Oslo

Noe av det beste med Oslo om høsten er de små tingene. Som å kjøpe en varm chai latte «to go», se hvordan løvtrærne gir farge til byen og bli kjent med byen ved å vandre i nye bydeler. Men det finnes også flere unike opplevelser i Oslo, som er best å oppleve om høsten. 

Høstfarger og Oslomarka

De sier ofte man skal spare det beste til slutt, men her er det bare å kjøre på med det aller beste Oslo har å by på først. Det aller beste med hovedstaden om høsten er nemlig de knallfargede solnedgangene. Om høsten har du mulighet til å se byen bli gylden, mens solen går ned i Oslofjorden og gjør himmelen oransje. Du kan nyte synet fra, for eksempel, Operahuset, bryggen på Tjuvholmen eller Sørenga, eller du kan reise opp i høyden til Ekebergparken, Grefsenkollen, Vettakollen eller Glassberget på Årvollåsen.

Solnedgang Oslo, Operahuset, Topcamp Bogstad

Et annet utsiktspunkt verdt å få med seg - solnedgang eller ei, er Stovnertårnet, Norges lengste tårn. Det er et utsiktstårn, en attraksjon i seg selv, et møtepunkt, et monument og også en slags turvei, med sine 265 meter til toppen - selv om toppen bare er 15 meter over bakken.

Andre populære attraksjoner er Roseslottet på Frognerseteren, og Holmenkollen. Ved sistnevnte er aktivitetene mange, du kan for eksempel rappellere, kjøre zipline og ta turen på skimuseet. Fra Holmenkollen har du også inngang til flere av markas flotteste turstier. Blant annet kan du gå til Frognerseteren, Sognsvann og Vettakollen. Roseslottet er en kunstinstallasjon med formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme. 

Marka er i seg selv en grunn god nok til å besøke Oslo om høsten. Maridalsalpene er fantastisk og toppene her gir unik utsikt. Sognsvann er et populært turområde, hvor du enkelt kan gå til både Vettakollen og Frognerseteren. Grefsenkollen er også startpunktet for mange flotte turer. Nordmarka ligger rett utenfor døren til Topcamp Bogstad. Du kan for eksempel gå eller sykle den fantastiske veien rundt Bogstadvannet. Bogstadvannet er et stort og fint vann, og enda finere blir det når de fargede løvene gir gjenskinn i vannet. Turen rundt hele vannet tar cirka 3 timer og er på rundt ei mil.

Roseslottet, Oslo, Topcamp Bogstad

En mer sentrumsnær tur er å gå langs Akerselva. Folk reiser til byen for å gå her, og det er ikke uten grunn. Det er en fantastisk tur som går hele veien fra Maridalsvannet til Vaterland i Oslo sentrum.

Fine høstaktiviteter 

I sentrum er det også mange flotte parker å spasere i. Den fineste om høsten er kanskje Frognerparken, med statuene i Vigelandsparken og elven rennende gjennom. 

Langs havnepromenaden, fra Sørenga til Tjuvholmen, ligger det flere saunaer på vannet. Her kan du leie en hel sauna om du vil, bare for deg og dine. Noen av dem kjører ut på vannet, mens andre holder seg inntil land. Badet får du gjort uansett, og du kan varme deg i en god og varm badstue etter dukkerten. Kok, Oslo Fjord Spa og SALT er eksempler på steder som tilbyr dette.

Det er nok av aktiviteter å gjøre på en regnværsdag også. Det er flere innendørsaktiviteter i Oslo. Både museumer, aktivitetssentre, konserter og forestillinger. For eksempel Teknisk museum, Popsenteret, Nasjonalgalleriet, Henie Onstad Kunstsenter, Oslo Reptilpark, Megazone og trampolineparken Rush.

I tillegg er det selvsagt flust av restauranter som vil få deg til å sikle. Du kan lese om våre restauranttips her.

Bestill ditt opphold hos Topcamp Bogstad her: