Topcamp Hallingdal, høstaktiviteter, Fjelltur Ål

Høst hos Topcamp Hallingdal

Løvene blir farget røde og oransje, og luften blir klarere. Fjellbygda Ål blir kanskje enda mer fantastisk om høsten. Fra Topcamp Hallingdal kan du oppleve alt det beste området har å by på. 

I ett med naturen 

Hos Topcamp Hallingdal er det helårsutleie av fantastiske hytter i førsteklasses standard. Med elven rennende rett utenfor og med utsikt rett mot skogen får du en ekte følelse av å være nær naturen. 

Det er flere flotte turmuligheter fra ferieparken, blant annet elvelangs - som er en tre kilometer lang gå- og sykkelvei langs elven. Sundreberget er også et fint alternativ. Men vil du virkelig oppleve den aller fineste høstpryden i fjellet må du bittelitt lenger. 

Kun en 20-minutters kjøretur fra Topcamp Hallingdal ligger Skarslia, hvor du kan dra på ridetur i fjellet. De tilbyr turer på to timer, en halv dag og en full dag. Bare litt lenger inn på fjellet ligger Bergsjøstølen, som er et flott utgangspunkt for flere utrolige fjellturer. Her kan du også leie sykler, om du heller vil oppleve fjellet fra sykkelryggen. Eller du kan leie kajakk eller kano og ta en tur på innsjøen, etterfulgt av en tur i badstuen. 

Fjellsykling er en populær aktivitet på Ål. Hos Ål Adventure kan du leie sykler eller bli med på en guidet tur. Du kan til og med leie en helt egen guide, som tar deg opp på fjellet og viser vei. Stisykling kan være utfordrende for nybegynnere, men er en ganske spektakulær opplevelse.

Fjellsykling Ål Topcamp Hallingdal

Du trenger verken hest eller sykkel for å få en storslått naturopplevelse i Hallingdal. Turmulighetene er uendelige, og det er bare å finne turen som passer best for deg og dine. Vi skal likevel gi deg noen gode tips. En av de fineste høstturene er Iungsdalen, hvor du kan gå til turisthytta og kjøpe varm kaffe og norske sveler. Det er også veldig fint til Sangenuten, Dyna og Lauvdalsbrea. 

Noe for alle 

Topcamp Hallingdal og området rundt har noe for alle og enhver, enten dere er en barnefamilie, vennegjeng eller et par på tur. Her er det mulighet til å senke skuldrene eller ha en aktiv ferie. 

Dersom barna er med er ingenting bedre enn en tur til lekeland. Lekelandet hos Topcamp Hallingdal er det største innendørs lekelandet mellom Oslo og Bergen. Klatreparken er også åpen om høsten, og her er det moro for både store og små. Klatreparken har mer enn 50 apparater, flere ziplines og Ørnestupet “fritt fall”, og har tre ulike vanskelighetsnivåer. 

Fiske Ål Topcamp Hallingdal

Rundt 50 fiskevann i Ål gjør at destinasjonen er prima for fiskeglade folk. Her kan du fiske din egne fjellørret til middag! Du kan fiske i både elver og fjellvann. Siste fiskedato er 1., 15., eller 19. september, og fiskekort får du noen steder kjøpt fra kasser i terrenget eller på vei inn i området. Du kan også kjøpe fiskekort på nett. Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen er anbefalte områder, men du kan også fiske i Hallingselva, som renner rett forbi Topcamp Hallingdal. Om vinteren kan du til og med isfiske i det som regnes som Sør-Norges beste isfiskevann, nemlig Vatsfjorden og Rødungen Nord. 

For de aller tøffeste er rafting i Numedalselven en vill opplevelse. I Hemsedal har de en Via Ferrata-løype, og på Hol har de sherpatrapper med 2000 trappetrinn opp til Hallingskarvet.

Sist, men ikke minst, er Bjørneparken åpen også om høsten, frem til 19. oktober i år (2022). Den ligger kun en time unna ferieparken og her kan du besøke dyr som murleopard, bjørn, ulv, gaupe, rev, elg, reinsdyr, hjort, alpakka, sau, geit, skilpadde, alligator, slenger og krokodille.

Bestill ditt opphold hos Topcamp Hallingdal her: