Topcamp Mjøsa ligger blant frodige omgivelser ved Mjøsa. Området gir fantastisk klima til god dyrkejord, og derfor er Mjøsa omringet av gårder som produserer deilig, norsk mat. Dette er bare noe av det som gjør høsten rundt vannet ekstra spesiell.
Lokal mat
På flere av gårdene rundt Mjøsa kan du dra på selvplukk gjennom sommer- og høstsesongen. Om høsten kan du plukke blant annet mais og epler, og du har tilgang på en haug av lokal og kortreist mat både på gårdene og markeder. Hos Matfatet på torget i Brumunddal, kun en 15 minutters sykkeltur fra Topcamp Mjøsa, finner du masse lokale råvarer. Alt fra poteter og solbærsaft til kjøttvarer og egg. Matfatet blir omtalt som regionens utstillingsvindu for kortreist mat.
Det er ikke bare matproduksjonen som gir lokale opplevelser. Mjøsmuseet er et kulturhistorisk museum, med avdeling på Gjøvik, Toten og Minnesund. Her er det over 100 historiske bygninger, flere parker, kulturlandskap og parker, i tillegg til gjenstander og fotografier. Mjøsmuseet tilbyr flere omvisninger og du kan besøke en av kaféene deres for mat i historiske omgivelser.