Sykkel ved Mjøsa, Topcamp Mjøsa

Høst hos Topcamp Mjøsa

Topcamp Mjøsa ligger blant frodige omgivelser ved Mjøsa. Området gir fantastisk klima til god dyrkejord, og derfor er Mjøsa omringet av gårder som produserer deilig, norsk mat. Dette er bare noe av det som gjør høsten rundt vannet ekstra spesiell. 

Lokal mat

På flere av gårdene rundt Mjøsa kan du dra på selvplukk gjennom sommer- og høstsesongen. Om høsten kan du plukke blant annet mais og epler, og du har tilgang på en haug av lokal og kortreist mat både på gårdene og markeder. Hos Matfatet på torget i Brumunddal, kun en 15 minutters sykkeltur fra Topcamp Mjøsa, finner du masse lokale råvarer. Alt fra poteter og solbærsaft til kjøttvarer og egg. Matfatet blir omtalt som regionens utstillingsvindu for kortreist mat. 

Det er ikke bare matproduksjonen som gir lokale opplevelser. Mjøsmuseet er et kulturhistorisk museum, med avdeling på Gjøvik, Toten og Minnesund. Her er det over 100 historiske bygninger, flere parker, kulturlandskap og parker, i tillegg til gjenstander og fotografier. Mjøsmuseet tilbyr flere omvisninger og du kan besøke en av kaféene deres for mat i historiske omgivelser.

Matfatet, spisesteder i Brumunddal, Topcamp Mjøsa

Utsikt fra vann og på land 

Er du interessert i å se området rundt Mjøsa fra den beste utsikten må du ut på vannet. Mjøscharter går i rute ut uke 36, mellom Hamar, Brumunddal og Gjøvik, med innslag i rutene av Helgøya, Jessnes og Atlungstad. En fantastisk måte å nyte de flotte omgivelsene, i tillegg til at du enkelt får oppleve flere av de hyggelige plassene rundt Mjøsa på en rimelig og fin måte. Start og slutt i Brumunddal, som ligger like ved Topcamp Mjøsa. 

Utsikt og flotte omgivelser får du også om du går topptur. Turen til Store Skjellingshovde gir en utrolig utsikt, som du ikke vil være foruten. Det er en tur med stigning på rundt 200 høydemeter, som er cirka 3 kilometer én vei. På toppen er det et branntårn, og derfra får du panoramautsikt over skog og topper. Dra hit for å se solnedgangen, du vil ikke bli skuffet.

Store Skjellingshovde, Topcamp Mjøsa

Skitt fiske

Det er flust av fiskemuligheter rundt Topcamp Mjøsa. Det er flere elver med god fiske, og i Mjøsa kan du fange 20 ulike fiskearter. I Mjøsa er det fritt fiske, og du trenger ikke fiskekort. Fiske med stang og håndsnøre er tillatt året rundt, også isfiske. Husk å ellers lese deg opp på fiskereglene før du setter i gang.

Kaféliv

Brumunddal sentrum, som er nærmeste sentrum til Topcamp Mjøsa, er alltid hyggelig på en høstdag. Som nevnt over er Matfatet et godt alternativ, samtidig er få ting bedre enn fersk, hjemmelaget bakst og en kopp varm drikke. Dette får du hos Bakeriet Brumunddal - Brumunddalsbollen er spesielt god. 

Du kan lese flere kafé- og restaurantanbefalinger her.

Dronefoto sykkel ved Mjøsa og solnedgang fra Store Skjellingshovde: Hans Haug, Visit Innlandet