Kongens utsikt, Topcamp Onsakervika

Høst hos Topcamp Onsakervika

Topcamp Onsakervika ligger ved Tyrifjorden og er kjent for å ha Østlandets kanskje fineste sandstrand. En sommerdestinasjon tenker du kanskje, men det er nok å finne på i området tidlig høst også! 

Kistefos Museum, Topcamp Onsakervika

Det mest spektakulære i området rundt Topcamp Onsakervika er turene Mørkgonga og Kongens Utsikt. Førstnevnte er en litt krevende tur, men utsikten fra toppen er ganske så spektakulær. Spesielt fantastisk blir det om du går opp til solnedgang, og ser hvordan solen farger de allerede oransje bladene enda mer gyldne. Kongens utsikt er en tur på 2-3 timer opp fra Sundvolden Hotel, men du kan også kjøre opp til Kleivstua og gå rundt 30 minutter derfra. Ønsker du en enda kortere tur, er Dronningens utsikt et godt alternativ, utsikten er flott også her.

Like ved ligger Kistefos museum, som er mer enn bare et museum. Her har de verdenskjente “The Twist”, skulpturpark, lekeapparater og mer. Hadeland Glassverk ligger også i nærheten. Det er et slags handelssentrum hvor du kan gjøre alt fra å handle, blåse glass eller dra på barnas bondegård. 

Bakeriet og pizzeriaen på Hadeland Glassverk er verdt et besøk, med deilig stenovnsbakt italiensk pizza. Det er mange hyggelige spisesteder i Hønefoss sentrum. Blant annet Brasserie Fengselet, som serverer en klassisk à la carte meny. Ordentlig god lokal mat får du på Thorbjørnrud Hotell ved Randsfjorden. Lokalt får du det også om du besøke Ringvold Eplehage, som er Norges største eplehage. Her er det selvplukk av plommer i august og epler i september. 

Det er også fullt mulig å bade i Tyrifjorden i august og september - i alle fall hvis du er en badenymfe. Om du liker vannet, men ikke gradene, er det gode muligheter for å ta med SUP-brettet ut, eller kajakk og kano. Topcamp Onsakervika leier ut SUP-brett, tråbåt og kano. Eller du kan dra til Ringeriksbadet, som har flere basseng, vannsklie, badstue og servering.