Mandal sentrum Topcamp Sjøsanden

Høst hos Topcamp Sjøsanden

Mandal er kanskje kjent for å være Norges ferieparadis og “syden i Norge”, men det betyr ikke at det ikke går an å nyte de glade dager på Sørlandet også om høsten. 

Lindesnes Fyr ligger bare en kjøretur unna Topcamp Sjøsanden, og er Norges sydligste punkt. Om høsten er været ekstra røft og gjør opplevelsen enda tøffere. I høstferien er fyrmuseet åpent daglig, og det er også nattomvisning hver fredag i oktober, samt fyr-vandring, åpen museumskafé, fyrtårn og fyrkino.

At været er røffere om høsten gjør også surfing og kiting i Lista til en populær aktivitet. Her har de også surfekurs, om du trenger litt opplæring før du hopper i vannet. 

Et sted du ikke trenger opplæring er på Sørlandsbadet i Lyngdal. Her kan du bruke flere timer med bading i bassengene, leking i vannskliene og hopping fra stupetårnet. Klatreparken Høyt og Lavt i Kristiansand er også en fin aktivitet enten du er med familien eller vennegjengen. Det er ulike nivåer på klatreløypene og finnes derfor utfordringer for alle. I tillegg kan du ta den 500 meter lange ziplinen! 

Ønsker du mer klatring og gøyale aktiviteter finner du det hos Adventure Norway i Bjelland. Her er det en liten Via Ferrata-løype, rappellering, paintball, elgsafari, kanoutleie, kajakkurs og zipline. Her får du altså en dag full av spennende og morsomme aktiviteter.

Topcamp Sjøsanden strand Mandal

Turer på land og vann

Det er flere fine turer i området. For eksempel i Lyngdal, både langs kysten, fjorden og i fjellet. Skrelia er en fin tur bare en kort kjøretur unna Lyngdal sentrum. Vedefjell er et turområde med utsikt over hele kystlinjen fra Lindesnes til Farsund, og Skopteland er en kort og fin tur hvor du kan nyte turmaten i dagsturhytta. 

I Mandal sentrum leier Mandal Utleie ut vannscooter, henger og vannsportutstyr. Eller du kan bli med på ribbtur med Tredge Ferie. Det er skjærgårdsturer, fyr-turer og mer. Hos Tredge kan du også leie SUP-brett og kajakk for en fin dag på vannet. 

Kom tett på dyrene 

Dyreparken i Kristiansand er åpen hele året, selv om aktivitetene endres noe ut ifra sesong. Dyr møter du også på Lindland Gård, 15 minutter fra Topcamp Sjøsanden. Det er en familiepark med minigris, lamaer, geiter, kaniner, alpakka, katter, høns, hester og mer. De har også flere aktiviteter, som hoppepute, minigolf, ridning, klatreskog og sykkelpark.

Sist, men ikke minst, har du mulighet til å oppleve Norges største akvarium for nordatlantisk villaks hos Mandalselva Villakssenter. Her kan du lære om villaksen og de andre artene som befinner seg i Mandalselva.