Gutt som klatrer i Høyt og lavt. Foto

Høst- og våraktiviteter ved Hallingdal Leirskole

Gateorientering

Her vil elevene lære/ repetere enkel kartbruk og kompassbruk. Aktiviteten foregår i nærmiljøet vårt. Aktiviteten er en form for stjerneorientering. Elevene skal jobbe i grupper på 2 og 2 eller 3 og 3.

Bueskyting og natursti

Her vil gruppen bli delt i 2. Der den ene gruppen skal ha natursti, mens den andre skal ha bueskyting. Så bytter vi etterpå.

Teamuildingsaktiviteter

Her skal elevene jobbe i lag og utføre ulike aktiviteter. Eksempel på aktivitet kan vere å stable tårn med klosser, gå på lange «treski» sammen, melkespannholding lagvis. Gruppen skal og gå en natursti med diverse spørsmål

Villmarksleir

Starter med en liten gåtur til lavoen vår. Her skal de blant annet lære å lage, tenne opp bål med tennstål, lage pannekaker på bålet og selvsagt opprydding og vask av utstyr som er brukt.

Museumsbesøk

Her skal eleven få en liten innføring av hvordan det var å vere barn for 100-150 år siden. De vil og få vere med på en gammeldags skoletime, ulike jobber som barna var med på før og lære seg en gammeldags lek.

Fjelltur på Veståsen

Er ein dagstur der vi blir kjørt med buss opp til Nyset. Vi skal derifra gå tilbake til leirskolen vår som ligger på ca 440moh. Turen er ca 10 km, men mesteparten av turen er nedover. Høyste punktet på turen er 1185moh. På det høyste punktet har du en fantastisk utsikt, der du kan se fjell i både Nesbyen kommune, Hemsedal kommune og Hol kommune i tillegg til fjellene i Ål kommune.

Leirskole på museumstur. Foto

Dagstur til Hesttjern med fisking

Foregår ved 5 dagers leirskole opphold.
Her reiser vi med buss til Hesttjern. Der vil vi ha forskjellige aktiviteter som td : lære å ta ut fisk av garn, sløying av fisk, fisking, lage sjokoladekake i appelsin. Elevene vil og måtte komme på egne aktiviteter som de kan gjøre på området vi er på.

Klatring

Er ein aktivitet som dere betaler ekstra for. Denne aktivitet foregår i Høyt og Lavt parken vår. Der får eleven kjenne på mestring og sikkert litt redsel og ikke minst følelsen av å overvinne redsel. Er en kjempefin aktivitet som elevene virkelig liker godt.

Barn i klatrepark. Foto