Middag i kveldssola, camping mat, Topcamp Havblikk, Camping Helgeland

Idyllisk camping i fjæra på Helgelandskysten

Topcamp Havblikk er en campingplass med utrolig beliggenhet i fjæra på Helgelandskysten, omringet av klart vann og mektige fjell. Ord blir fattige - dette må oppleves! 

Nesna er et sentrum for mange aktiviteter. Flere av Helgelands flotte fjelltopper ligger for dine føtter, blant annet fjellrekken De syv søstre. Du kan leie båter av mange slag, for eksempel en av Havblikks motorbåter for å fiske, eller kajakk. Kajakkurs finnes også, dersom du trenger å bli tryggere på havet først. SUP-brett - stand up paddle - får du også leid. Eller du kan hoppe på fergen for å besøke øyer som Lovund, Træna, Rødøy, Myken og Støtt.

Badestrand, Topcamp Havblikk, Nesna, Camping Helgeland

Hos Topcamp Havblikk kan du leie sykkel, slik at du kan oppdage mest mulig av området. Visste du at det er flere steder i området du kan snorkle? Det blir kanskje ikke helt det samme som å snorkle i Thailand eller Maldivene, men det er nok av spennende ting å se også i vannet utenfor Nesna. 

Helgeland har også flere fantastiske strender, hvor du kan late deg og høre bølgene skulpe. Vi har til og med en strand på Topcamp Havblikk, og selv om vanntemperaturen ikke er som i syden er det deilig med en dukkert likevel!

Lille Syden, Topcamp Havblikk, Nesna Camping Helgeland

Slitne-barn-til-kvelds-garanti

Og apropos syden, på Topcamp Havblikk har vi bassengområdet “Lille Syden”, med oppvarmet badebasseng, festlige vannsklier, solsenger og salg av is og brus. En klar favoritt blant barna, som kan finne seg nye lekekamerater og slite seg ut med all moroa. 

Om barna trenger å tørke rosinfingrene og -tærne kan de hoppe på hoppeputa og klatre rundt på lekeplassen.

Kajak, Strand, Nesna Camping Helgeland, Topcamp Havblikk

Ro og idyll

Få ting gir ro i sjela som frisk sjøluft, bølgeskvulp og fin utsikt. Topcamp Havblikk leverer alle tre, og du får - om vi kan si det selv - verdens fineste solnedgang med på kjøpet, med solen som går ned bak fjellene på øya Tomma. 

Det er bare å legge maten på grillen, fylle glasset med noe godt, nyte utsikten og lene seg godt tilbake. Hos Topcamp Havblikk skal skuldrene senkes og idyllen inntas, mens barna løper rundt med nye og gamle venner, bader og sklir og koser seg gløgg.

Bio und lokale Produkte im Aurora Restaurant in Nesa, Topcamp Havblikk

Lokal og økologisk mat på Aurora

I 2017 åpnet restauranten Aurora, med livescene og stemningsfullt interiør. Fokuset er på lokale og økologiske råvarer, hvor “lokalt møter verden”. Du kan sitte ute eller inne og nyte alt fra en herlig fiskesuppe, ceviche av kamskjell, lokal kveite og blåskjell, til helgelandslam, entrecôte, vietnamesisk nudelsuppe og curry. 

Flere aktiviteter

Det er en hel haug av andre opplevelser i området, som du ikke vil gå glipp av. De kan du lese om her.