Mjøsparken Sykkel Topcamp Mjøsa

Idyllisk sommerferie hos Topcamp Mjøsa i Brumunddal

Rett ved Mjøsa, midt i det mest frodige og idylliske innland, finner du Topcamp Mjøsa. Med badestrand, trampoline i vannet, fotballbane, splitter ny lekeplass, utleie av sykler, båt og SUP-brett, og kort vei til en haug av aktiviteter for hele familien er det nok å finne på her. Men om du vil utforske området også, skal du få en guide til en svært idyllisk ferie. 

Idyllisk gårdslandskap 

Området rundt Mjøsa er kjent for sin gode jord og det er derfor en haug med gårder som produserer mat her. Flere av dem befinner seg på Helgøya, som er en halvtimes kjøretur unna Topcamp Mjøsa. Du kan kjøre hit, eller du kan sette deg på sykkelen. Det tar riktig nok litt lenger tid, men omgivelser mens du sykler er fabelaktig - og du blir neppe den eneste på to hjul langs veien. I nærheten finner du for eksempel Tjerne Gård som produserer bringebær, bringebærsaft og syltetøy, Helgøya bio-honning, Ousdal Gård som produserer speltmel, Aske Nordre Gård som produserer eplemost, frukt, grønnsaker og potet, Fremstad Gård som produserer både bringebær og solbær, og Hovelsrud Gård som driver med økologisk kylling. Noe for enhver smak! Sistnevnte gård har også en helt fantastisk hage, med små labyrinter, vakre blomster og utsikt over Mjøsa. Det koster 100 kroner for inngang, og de serverer også kaffe og is. 

På Helgøya finner du også det som omtales som Norges vakreste klatrepark! Klatreparken er like morsom for store og små, med sine ni løyper, 13 ziplines og tilsammen 142 klatreelementer. 

Hovelsrud Gård, Topcamp Mjøsa

Hyggelig sentrum 

Lån en el-sykkel hos Topcamp Mjøsa og sett avgårde mot sentrum. Etter rundt 10 minutter kommer du til Mjøsparken, som er et relativt nytt friluftsområde på over 80 000 kvadratmeter, med skatepark, lekeplass, minigolf, volleyball- og basketballbaner, badestrand, promenade og serveringsstedet City Mjøsparken. Du kan gå eller sykle langs promenaden, spise ovnsbakt pizza til utsikt over Mjøsa hos City Mjøsparken, bade og spille. Det er enkelt å bruke en hel dag her, da det er aktiviteter for alle.

Sykler du i fem nye minutter vil du befinne deg i Brumunddal sentrum, hvor det finnes flere hyggelige spisesteder. Bakeriet Brumunddal har fantastisk god bakst og gode lunsj-alternativer! Ellers er Matfatet et flott alternativ. Der har de en smakfull meny, og selger også masse råvarer fra lokale matprodusenter - deriblant flere av Mjøsgårdene. Du kan velge blant rettene på menyen eller kjøpe med noen lokale pølser og andre råvarer for å reise tilbake til Mjøsparken og grille på en av de mange fellesgrillene på området. 

Brumunddal sentrum, Topcamp Mjøsa

Aktiviteter på campingplassen 

Det er ikke bare området rundt Topcamp Mjøsa som er idyllisk, for hos ferieparken kan du bade på badestranden, leie SUP-brett eller tråkkebåt og seile på Mjøsa, eller nyte et glass eller en middag på terrassen hos Lavvoen - hvor du har utsikt over Mjøsa og båtplassen. Barna kan leke på den splitter nye lekeplassen, familien eller vennegjengen kan spille fotball på fotballbanen og kjæresteparet kan ta en runde minigolf. 

Om kvelden kan du nyte synet av solen som går ned over Mjøsa og farger himmelen rosa over campingplassen. Med grønne omgivelser, god stemning, slitne kropper etter en opplevelsesrik dag og rosa solnedgang kan det ikke bli stort bedre - ei heller mer idyllisk. Det er bare å sette på Postgirobygget med “Idyll”.

Topcamp Mjøsa, fotball