Penger med kryss over

Topcamp blir kontantfrie

Pandemien har lært oss mye om smittevern. Noen restriksjoner er vi glade for å slippe, andre ting ønsker vi å beholde. Med hensyn til i hovedsak smittevern for gjester og ansatte, innfører vi i Topcamp nå kontantfri betaling. Fra om med nå er kontanter uønsket på våre destinasjoner.

Nabolandene har gått foran
Sverige og Danmark har lang erfaring med å være kontantfrie og det meldes at dette har gått problemfritt. I Sverige har det faktisk i praksis vært mulig for virksomheter å si nei til kontanter helt siden 1980-årene!
På grunn av pandemien har nå også Norge så å si vært kontantfrie siden 2020. Overgangen til betaling med kort eller Vipps bør derfor ikke være voldsom for den som besøker en Topcamp-destinasjon.

– Kontantfritt er tryggere på så mange måter. Det er helt naturlig at vi innfører dette nå, sier Gry Wigre, økonomiansvarlig i Topcamp 

Kun en brøkdel av vår omsetning har vært kontant betaling
Andelen kontant betaling har stupt de siste årene. I dag utgjør dette kun noen få prosent av vår omsetning, og vi er derfor ganske trygge på at dette ikke vil være noen stor belastning for våre gjester å betale med kort eller vipps hos oss.