Hundeslede vinter, Sjusjøen Husky Tours. Foto: Sjusjøen Husky Tours

Vinteraktiviteter ved Mjøsa

Topcamp Mjøsa ligger sentralt til midt i innlandet, med nærhet til en rekke fantastiske vinteropplevelser. Mange av opplevelsene finner nærmest utenfor døren til Topcamp Mjøs, andre bare en snartur unna. Det kan vel friste med en tur når vi nevner eventyriske opplevelser som hundekjøring, hesteridning, kanefart, alpint og badebasseng? Disse vinteropplevelsene vil du ikke gå glipp av i Brumunddalsområdet.

Skiløyper i Ringsaker 

Det er flere flotte skiløyper rundt i Brumunddal-området. Vollkoia og Veldre Sag er gode alternativer. Ta på deg skiene og kom deg ut i den deilige, friske naturen. Vi kjører opp skiløyper rett ved campingplassen når det er mulig, avhengig av både snømengde og temperaturer. Også på Nes finnes flere gode skiløyper. For ikke å snakke om hvis du kjører 45 minutter - til Sjusjøens endeløse løypenett.

Skøyter i Mjøsparken

Er du den fødte kunstløper eller digger du hockey? Mjøsparken ligger bare en liten svipptur unna Topcamp Mjøsa. Her kan du stå på skøyter med utsikt over Mjøsa. Sveum idrettspark har også en fin skøytebane. Er det kaldt nok kan du bare spenne på deg skøytene her hos Topcamp Mjøsa og skøyte utover Mjøsa. Det er selvfølgelig svært viktig å være sikker på at isen er tykk nok før en setter utover Mjøsa.

Skøyter i solnedgang ved Mjøsa. Foto

Foto: Ringsaker Kommune

Kafé og restaurantliv 

I Brumunddal ligger det hyggelige restauranter, kaféer og puber på rad og rekke. Matfatet er en av stedene som definitivt bør sjekkes ut. De er et utstillingsvindu for lokal mat og råvarer, med kortreiste godsaker fra en rekke av Mjøsgårdene. Nesten vegg-i-vegg ligger Bakeriet i Brumunddal, hvor du kan nyte den lokale spesialiteten Brumunddalsbollen. Den må smakes! SMAK, City Meet& Eat og Hjørnet Gastrobar er også gode alternativer.

Spisesteder i Brummendal. 

Prøysenhuset

Prøysenhuset er kulturhuset om Alf Prøysens forfatterskap. Du kan få omvisning i Prøysenstua og se utstillingen "Livets runde", som forteller om Prøysens oppvekst og liv. Rundt juletider spiller de også forestillingen "Jul i Prøysen". Du kan også besøke den julepyntede stua til Snekker Andersen, med filmkulisser fra spillefilmen fra 2016.

Kafé Julie ligger i Prøysenhuset. De serverer deilig, hjemmelaget mat i rause porsjoner. Det er flere familiearrangementer i Prøysenhuset gjennom året.

Vinterstemning ved Prøysenhuset. Foto

Foto: Ringsaker Kommune

Isfiske

Isfiske er like gjerne for den barske villmarksmann som for barnefamilien. Det er mange gode isfiskevann i området, perfekt for å sikre kvalitetstid utendørs med familien eller vennegjengen. Flere pilker her hos oss på Topcamp Mjøsa. Det finnes også flere alternativer på Mjøsa, eller ved Randsfjorden og Tyrifjorden. Her kan du få abbor, ørret, gjedde, sik og røye på kroken. 

Mjøsbadet 

Mjøsbadet er et fint badeanlegg med et hovedbasseng og et terapibasseng. Det er også badstue for både menn og kvinner. Her er det deilig å bruke noen timer en kald vinterdag. 

Mjøsbadet. Foto

Foto: Ringsaker Kommune

Kanefart 

Kanefart er en fantastisk aktivitet, som finnes både i Brumunddal og Sjusjøen . Sitt komfortabelt i sleden, mens store og sterke fjordinger drar deg stemningsfullt gjennom snøhvite skogsveier. Sledene er kledd med bjeller og fakler, for å skape en lun og hyggelig atmosfære. 

Hundekjøring

Du kommer ikke noe særlig tettere på naturen enn fra hundesleden. La hundeflokken føre deg gjennom det billedskjønne vinterlandskapet, og varm deg over bålet med noe varmt å drikke etterpå. Dette er en uforglemmelig opplevelse.
Husk varme klær og kamera - dette øyeblikket vil du forevige!

Hundekjøring finnes nær Brumunddal, ved Tretopphyttene og på Sjusjøen.

 

Hundeslede vinter Sjusjøen Husky Tours. Foto

Foto: Sjusjøen Husky Tours 

Ridetur i snølandskapet

Opplev det vakre vinterlandskapet med en ridetur i skogen. Det finnes både korte og lengre turer, med kaffebål og matpakke. Islandshestene bærer deg gjennom det potensielt snøtunge terrenget. 

Alpinsenter 

Det er flust av alpinsentre å velge fra i området. Tørudbakken skisenter ligger i Brumunddal. Bakken har to nedfarter og en kafé. En 50 minutters kjøretur unna ligger Hafjell Alpinsenter, som er et av landets største og mest allsidige skianlegg. Hafjell er kjent for mange og lange løyper, sikre snøforhold og mange gnistrende soldager. Også Hovdebakken og Sjusjøen skisenter ligger i nærheten.

Skisenter med utsikt. Foto

Foto: Visit Øst-Norge / Hans Haug

Se ledige datoer og priser på Topcamp Mjøsa