Mosjøen via ferrata - fjellkatrings-aktivitet

Norges nordligste Via Ferrata

Verdens nordligste Via Ferrata åpnet sommeren 2017 i Øyfjellet ved Mosjøen. Bli med på en bratt, luftig, spennende og spektakulær opplevelse - der du hele tiden er helt forsvarlig og trygt sikret.

Risikofri fjellklatring

Via Ferrata er italiensk for "jernsti" - og kan beskrives som en mellomting av trygg fjellklatring og litt ekstrem topptur - hele tiden med trygg sikring. Det er fastmontert en wire i fjellet, og ruten er lagt et sted hvor vi hele veien kan finne feste, naturlige grep og trinn. En helt overdådig spektakulær utsikt over Mosjøen med omegn venter deg underveis, og utsikten blir ikke dårligere på toppen, der du bl.a kan se den velkjente fjellrekken "De syv søstre".

Turen gir deg mulighet til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig, og kan dermed gi en utfordring og en spennende opplevelse til de fleste som ikke har klatreerfaring fra før. Du får garantert gåsehud og kribling i magen underveis - og en fantastisk mestringsfølelse på toppen!

An der Via Ferrata ist man die ganze Zeit richtig via Stahlseil gesichert.
Ein gesicherter Mann auf der Via Ferrata hoch über Mosjøen.

Gangavstand fra Topcamp Mosjøen

Mosjøen Via Ferrata ligger kun 1 km fra Topcamp Mosjøen og er åpen på bestilling hver dag fra ca 1. juni til 1. oktober (værforbehold, minimum 4 deltagere)

Se her for priser, åpningstider og annen nyttig informasjon.

Bestill Via Ferrata turer med guide hos Naturlige Helgeland. Naturlige Helgeland har nødvendig utstyr.

Via Ferrata bestilles hos Naturlige Helgeland - men her kan du bestille overnatting hos Topcamp Mosjøen:

 
Via Ferrata Mosjøen hoch über den Bergen