Norsk Skogmuseum

Norsk Skogmuseum er et av Norges mest besøkte museer med over 110 000 besøkende hvert år! Museet formidler inntrykk og opplevelser innenfor mange temaer med hovedfokus på skog; skogbruk, jakt, fangst, fiske og friluftsliv

I naturskjønne omgivelser ved Glomma i Elverum ligger Norsk Skogmuseum, som er et av Norges aller mest besøkte museer med over 110.000 besøkende hvert år! Museet tematiske ansvarsområde er stort og formidler inntrykk og opplevelser innenfor mange temaer med hovedfokus på skog; skogbruk, jakt, fangst, fiske og friluftsliv. Dette er ett av landets fineste museumsanlegg med dyktige pedagoger.

Gjennom lek og fordypning, vitenskap og trolldom, formidles relevant kunnskap om jakt, fangst, fiske og sanking. Gjennom året tilbyr museet ulike arrangementer, aktiviteter og opplevelser for alle. Museet har et stort og attraktivt uteområde, inkludert lekeområdet Skogkanten, Bekkeverkstedet som fører ned til Elveparken, flomsteinen og Prestøya, med en stor samling av historiske koier og skogshusvær og Barnas fiskedam. Med unik utsikt til Prestøya og fossestryk i Glomma ligger Restauranten Forstmann, kjent for sin gode mat fra naturens spiskammer.

Les mer