Topcampcollage_glade_reiseopplevelser

Om Topcamp

Topcamp driver (så langt) ni av landets beste campingplasser i den mest ambisiøse campingkjeden i Norge. Topcamp har fokus på glade og aktive opplevelser, kvalitet, langsiktighet og bærekraft. Camping, inkludert hytter og leiligheter av god kvalitet, kombinert med opplevelses-tilbud, er en kortreist og bærekraftig form for ferie- og fritid, som også gir større muligheter for familiær nærhet og gode felles-opplevelser enn mange andre alternativ. I Topcamp tror vi at det er lurt om folk flyr mindre i fritiden og at kvalitets-camping vil bli bare mer og mer populært i lang tid fremover.

Topcamp har en ambisiøs visjon og solide eiere

Med på eiersiden finnes flere tunge aktører innen reiseliv, men også finansielle investorer som nok mange ikke ville forbinde med campingplasser. Virksomheten bunner i en visjon om å utvikle camping til et nytt og tidsriktig nivå, som ikke bare gjør produktet bedre for eksisterende campinggjester, men også vil tiltrekke gjester som aldri tidligere ville vurdert å velge camping. Det er en idé som var for stor til å drive én feriepark - tanken er at slik verdi må overføres til å foredle en rekke parker og plasser.  

Gutt i zip-line høyt over Hallingdalselva med den beste campingplass Topcamp Hallingdal i bakgrunnenFeriepark

Det startet i Hallingdal

Thorstein Berg vokste opp på Bergsjø Høyfjellshotel i fjellet ovenfor Ål I Hallingdal. Han overtok et gjeldstynget hotell i 19XX, snudde driften og solgte hotellet i 1989. Siden var han med å bygge opp flere store virksomheter, bl.a Benova, Synnøve Finden og Christiania Kaffebryggeri. I 2008 kjøpte han Ål Folkepark, vest for Ål sentrum. Han hadde registrert at økning i camping var en trend internasjonalt, som enda ikke hadde nådd Norge. Han begynte å gjøre research, alliert med fagfolk innen både camping og annet reiseliv både i Norge og internasjonalt - og fant at i likhet med mange andre områder, stiller moderne campinggjester høyere krav til både standard og opplevelses-muligheter enn sine forgjengere. Etter flere år med research, omreguleringer, konseptutvikling, anlegg- og byggearbeider kunne endelig 5stjerners Hallingdal Feriepark åpne i juni 2013. Parken hadde foruten klatrepark, lekeland og en unik lekepark, førsteklasses fasiliteter, arkitekttegnede funkishytter og et byggeskikk-prisbelønt sentralbygg. Hallingdal Feriepark ble hurtig omtalt som både Norges og en av Nordens beste - og ble straks opptatt i Leading Camping - som eneste nordiske representant i et internasjonalt samarbeid blant campingplasser på øverste hylle. 

Ny bred innkjøring med fire-fem filer til Topcamp Bogstad Camping

Det fortsatte i Oslo

Bogstad og Ekeberg Camping var drevet av NAF Camping siden hhv 1958 og 1967. Bogstad Camping er Norges største campingplass, men hadde fått et omdømme som litt sliten og et rykte påvirket av noen gjestetyper som ikke var helt kompatible med vanlig ferierende. Topcamp kjøpte virksomhetene av NAF i 2016 og begynte straks å planlegge for utvikling av Bogstad Camping til noe helt nytt. Etter bred dialog med kommune, forvaltning og lokalpolitikere i tillegg til lokale interessenter som lag/foreninger/vel, skoler/barnehager og virksomheter, ble det utarbeidet en visjonær plan. Denne ble omsatt i en brief som gikk til en rekke arkitektbyråer som leverte konkurrerende forslag. Et av disse ble valgt og prosessen startet.Bogstad camping ligger innenfor Markagrensen, hvilket gjør at byråkratiske prosesser tar ekstra lang tid, så byggeprosessen gjøres i etapper og pågår fortsatt, men konturene av et helt nytt og moderne anlegg begynner å vises. Gjester som tidligere har besøkt Bogstad, møtes nå av delvis nye fasader og en helt ny innkjøring med flere ventefiler, som skaper mindre kø og ventetid. I tillegg til at sanitæranlegget er totalrenovert og ganske sikkert fremstår som landets største og flotteste. Prosessen fortsetter mot at Bogstad camping blir en campingplass som vil legges merke til langt utenfor oslo og Norges grenser.

Dronebilde av Sjøsanden Camping retning sydøst.

Akselererende vekst

Mjøsa Feriepark ved Brumunddal, kom inn i kjeden i 2017. Etter dialog med flere parter, som kulminerte i en workshop med lokalpolitikere, kommunerepresentanter og spesielt inviterte lokale ressurspersoner fra næring, reiseliv og foreninger, ble det iverksatt omregulering. Ombygging til fullbefaren feriepark er enda ikke startet, men forventes å komme i gang i 2021. I mellomtiden har gjestene det like hyggelig ved Mjøsas bredd. I 2019 kom Onsakervika Camping ved Tyrifjorden i Hole kommune til og 1. januar 2020 overtok Topcamp Sjøsanden Feriepark etter at Mandal kommune hadde arrangert en søkeprosess som omhandlet en kombinasjon av vilje til å satse økonomisk og idéer og visjoner for utvikling av campingplassen ved landets kanskje aller flotteste sandstrand. 

Topcamp Mosjøen i solnedgang

3 nye Topcamp i 2021

Primo 2021 kom Topcamp Mosjøen med, et naturlig overnattingssted for alle som reiser nordover eller sydover på E6, rett syd for Mosjøen sentrum. Fra og med oktober ønskes også Topcamp Havblikk - Helgeland og Topcamp Rustberg - Hafjell velkommen i Topcamp-kjeden. Og det stopper neppe der for Norges raskende camping-kjede, Topcamp er stadig åpen for utvidelser med nye, flotte campingplasser, spesielt der vi ser at vårt konsept kan bidra til utvikling og verdiøkning. En rekke av campingplassenes tidligere eiere er nå medeiere i Topcamp, fordi de ser at verdien av livsverket har kraftig vekstpotensial i en større, mer strømlinjeformet sammenheng. 

Topcamp Havblikk på Nesna, Helgelandskysten i solnedgang
Glad familie ved minhus-pizzeria

Fremtiden er camping!

Hvor Topcamp vil dukke opp neste gang, er for tidlig å si. Det vi imidlertid kan si er at topcamp vil komme flere steder som er mulige å utvikle til arenaer for kvalitetscamping og glade opplevelser. Velkommen!  

Finn ut mer om Topcamp?

Media/presse er velkommen til å kontakte styreleder og primus motor Thorstein Berg på thorstein@topcamp.no