Jente i badeflamingo i basseng. Foto

Oppleve hos Topcamp Bie

Topcamp Bie har aktiviteter og opplevelser for hele familien, og ligger nært alle de fantastiske mulighetene som finnes på det glade Sørlandet. Det er kort avstand til spennende opplevelser, som blant andre Dyreparken, flotte turområder, Sjøfartmuseet og Raet nasjonalpark, med sine 607 kvadratkilometer med kystnatur og hav.

Hos oss

Hos oss er det ting å finne på for både store og små.

Vi har et badebasseng, som er oppvarmet og åpnet i sommersesongen. Det er fin plass for avslapping og soling, og det er også et lite barnebasseng for de aller minste.

Bålhytten vår har plass til 12 stykker, og her kan våre gjester hygge seg med varme fra bålet, gode samtaler og kanskje noen marshmallows! 

Lekeplassen på området har trampoliner med nett, hvor de større barna kan leke sammen. Hyttebyen passer fint for våre yngste gjester, med hyggelige småhus for lek. 

Jente i solnedgang i skjærgården i Grimstad. Foto

Foto: May Linn Wedø

Ferieparadiset Grimstad

Få ting er så idyllisk som Sørlandet, og Grimstad er ingen unntak! Omgitt av hvitmalte trehus, brosteinsgater, strender, og skjærgård finner du fort roen blant idyllen. Her kan du rusle langs havna, gå turer i de flotte omgivelsene, dra på øyhopping og sykkelturer.

Sentrum i Grimstad har flere flotte butikken innen klær, tilbehør, interiør og mer! Gå gjennom de koselige brosteinsgatene, smauene og torgene, sett deg ned på en hyggelig kafé og titt innom noen av de lokale butikkene.

På tur

Den vakre naturen i og rundt Grimstad byr på fantastiske muligheter for sykling, gåturer, båtturer og mer. Blant annet vil du ikke gå glipp av Raet nasjonalpark, som består av 607 kvadratkilometer kystnatur og hav, med ulike marine naturtyper, strender, ptrandenger, lyngheier og rullesteiner. Eller en båttur til Auesøya, hvor du kan følge kulturstien gjennom vernet landskap. 

"Kongeveien" er perfekt for en idyllisk sykkeltur, gjennom lauvskog, forbi små vann og over broer. Turveien er stort sett stengt for biler. Er du glad i litteratur og kultur er kanskje Hamsuns ruslespor alternativet for deg! Her kan du følge Hamsuns fotspor, som han skrev om i "Pål gjengrodde Stier".

Flyfoto over Grimstad by og skjærgård.

Foto: Johnny Foss

I skjærgården

Grimstadskjærgården serverer det beste av det beste. Ikke bare er det flere strender å velge mellom, men også en hel haug med aktiviteter i vannkanten og til sjøs! 

Blant annet kan du dra på seiltur med Grimstads seilbåt Skorten Solrik, ta båten ut til nasjonalparken Raete eller besøke ulike fyrtårn. 

Du kan også fiske! Både skjærgården og innlandsvannene byr på gode fiskemuligheter, hvor du blant annet kan få sjøørret, makrell, torsk, gjedde, sei og lyr på kroken. Om ikke fisking har nok action er krabbefiske en morsom aktivitet.

Vil du virkelig flyte i naturen kan du leie kajakk. Det kan du leie for eksempel hos Bent Kajakk eller BUA Grimstad. 

To personer padler i kajakk i skjærgården i Grimstad. Foto

Foto: Grimstad Turistkontor

Masse andre aktiviteter for familien

Det er lett å tro at alle opplevelser i Grimstadområdet er maritime. Du er selvfølgelig aldri langt unna havet her, men det er mye å finne på innenfor et relativt nært område. 

Blant annet ligger Sjøfartsmuseet i Grimstad, som viser en moderne utstilling om Sjøfartshistorien i Grimstad og Aust-Agder. Dette stedet er perfekt for barna, da det er flere interaktive aktiviteter underveis! 

Enda en vinner hos både store og små er alpakka-vandring. Midt-Tjore Gård tilbyr gåtur med de særdeles artige og nusselige dyrene alpakka.

I Arendal, bare en liten kjøretur unna, ligger Vitensenteret Sørlandet. Her kan hele familien leke seg gjennom eksperimenter og aktiviteter, mens dere lærer! Dyreparken i Kristiansand er heller ikke en lang kjøretur unna, og er selvsagt en storslager for barna. Her kan du besøke Kardemommeby, dyrene i Hakkebakkeskogen og se Kaptein Sabeltann, i tillegg til alle de eksotiske dyrene.