Onsakervika camping volleyball strand

En ferie full av opplevelser på Topcamp Onsakervika

I vannkanten på nordsiden av Tyrifjorden ligger Topcamp Onsakervika, med badestrand og stort grøntområde. Bare kjøreturen hit er noe for seg selv, gjennom lange, grønne gressåkre og utsikt over fjorden. 

Her er det lett å finne aktiviteter for hele familien. Sandstranda er kanskje Østlandets fineste, med vannsklie, brygge på vannet og utleie av tråkkebåt og kano. Det er god plass til å boltre seg, og blir man rastløs er det både volleyballbane og en helt ny lekeplass rett bak stranden. Her finner du også campingplassens Beach Club og kiosk, hvor maten, isen og den kalde drikken kan nytes med utsikt rett mot stranda. Minigolfbane finnes også, rett ved resepsjonen. 

Gutt i vannsklie på Topcamp Onsakervika

Aktivitetene er altså mange på campingplassen, men det er de også i området rundt. Hønefoss sentrum er koselig for et formiddagsbesøk, med nisjebutikker og masse hyggelige kaféer. Det finnes også en haug av kulturelle opplevelser, turmuligheter, aktiviteter for barn eller hele familien og flere gode spisesteder. Her er noe av det du kan gjøre i området:

For den kulturglade 

Kistefos museum og verdenskjente “The Twist” er én av attraksjonene i nærheten. Ikke bare er det museum og fantastisk arkitektur, men også lekeapparater, skulpturpark og en skulpturfontene hvor både voksne og barn kan leke i vannet. 

Bare ti minutter unna Kistefos ligger Hadeland Glassverk, som er et vakkert slags handelsentrum med flere aktiviteter. Blant annet går det an å blåse glass der, som er moro for både store og små. I tillegg er det masse shopping, og hver lørdag er det barnas bondegård og musikk!

Kirkefos Museum the twist

Et annet spennende sted å besøke er Veien Kulturminnepark. Her er det naturstier rundt gravhauger, flere utstillinger, et langhus fra over 2000 år siden, og “verdens vakreste rose” - tusenvis av rosebilder som er lagt sammen til et bilde av en stor rose. Omvisningen på Veien er verdt å ta! Ellers er det barnas dag hver tirsdag, og de lærer bort å lage bærenett på gamlemåten. 

Hønefosserevyen er en av Norges mest kjente og største sommerrevyer, og kan være svært morsomt å få med seg. Den spilles hele sommeren på Gledeshuset, som også er en restaurant og utested.  

Bare ti minutter unna campingplassen ligger Ringerike Museum, rett ved middelalderkirken Norderhov kirke.

For den aktive

Det er også nok av friluftsliv og aktive aktiviteter i området. De mest populære turene er Mørkgonga, som du kanskje allerede har sett haugevis av bilder av på sosiale medier. Det er en til tider krevende tur, men utsikten du får på toppen er verdt strevet. Pass på hvordan du parkerer, da parkeringen på området ikke er den beste. Det blir ofte skrevet ut bøter til de som feilparkerer, og kan derfor være lurere å bli kjørt og hentet dersom det er mulig.

En annen populær tur er Kongens utsikt, som har helt fantastisk utsikt. Du kan gå fra Sundvolden Hotel, som tar mellom to-tre timer, eller du kan kjøre opp til Kleivstua og gå derfra. Den turen er svært familievennlig og tar i underkant av 30 minutter én vei. En enda kortere tur rett ved er Dronningens utsikt. Utsikten er fortsatt god, bare ikke like god!

Elvelangs er en skjult perle. Turen starter ved bystranda på Schjongslund og følger stien oppover mot sentrum langs elva. Den ender øverst ved Fossen, hvor du kan spise lunsj på Gledeshuset, eller ta turen til sentrum av byen.

Kongens utsikt Onsakervika

En halvtimes kjøring unna campingplassen ligger Randsfjord Badepark, som er en av Nordens største badeparker. Er været dårlig, er Ringeriksbadet et godt alternativ!

Randsfjorden badepark Onsakervika

For den matglade 

Er du glad i mat og gode matopplevelser bør det øverste på listen være selvplukk av jordbær på Nordre Sørum gård - for hva er vel bedre enn ferske, norske jordbær?

Ellers er Brasserie Fengselet fint om du vil spise på en klassisk a la carte restaurant, mens Clint har bubble tea og sushi med uteservering. På Thorbjørnrud Hotell har de deilig lokal mat, og pizzeriaen på Hadeland Glassverk serverer deilig pizza.