Kajakkpadlere i vannkanten av Vefsna, bak bryggehus i Sjøgata, Mosjøen

Padletur på Vefsna

Opplev Mosjøen og historiske Sjøgata fra en annen vinkel - se det fra kajakk på Vefsna! Kajakk er sjøens go-kart. Man sitter praktisk talt på havets overflate - det gir et annet perspektiv på både sjø og land.
 

Regionen er kjent som et padleeldorado, som tiltrekker seg padlere fra hele verden til elver med vanskelighetsgrad 4,5 og 6. Men for vanlige folk uten voldsom padletrening, finnes også alternativ, f.eks godværs-padling på Vefsna i regi av Naturlige Helgeland. 

Etter kort innføring og påkledning av kajakkutstyr går man på vannet med stødige kajakker og padler et stykke oppover elven. Ærverdige Fru Haugans Hotell passeres og det padles langs de historiske trehusene i Sjøgata. På andre siden av elven ligger Marsøra og her går vi i land for en lokal matbit. Er vi heldige kan vi se laksen hoppe! Turlederen innvier oss i historien om Mosjøen by, Sjøgata med Nord Norges lengste trebebyggelse og tømmerdriften som fant sted på Marsøra.

Den organiserte padleturen tar ca 3 timer og Turen tar ca 3 timer og passer også for nybegynnere. Instrukser blir gitt før start og alt nødvendig utstyr er inkludert.

Bestilles hos Naturlige Helgeland