Restaurant Under

På Under kan du nyte et gourmet-måltid og samtidig titte ut på slektningene til ingrediensene i maten, som svømmer rundt i det opplyste havet utenfor vinduet. Det nemlig brukt flere år på å «dressere» fisker og plankton, gjennom bruk av lyd, lys og lukter, til å oppsøke havet rett utenfor de store panoramavinduene.

Middagsunderholdningen kan bestå av makrellstimer, gladiatorkjempende hummere, fargerike leppefisker, svære torsker og minihaier som pigghå eller lekne seler, omgitt av bølgedansende tare og tang. I restauranten kommer du i tillegg svært tett på naturkreftene i den ofte værharde sjøen utenfor Spangereid, kun 10 minutters kjøring fra Norges sørligste fastlandspunkt.
Under er en av verdens mest spesielle bygninger, med vinduer fem meter under havoverflaten. Bygningen som ble åpnet i mars 2019, kan ses på som en slags kunstinstallasjon i seg selv. Under ble tegnet av Snøhetta arkitektkontor.
I restauranten serveres en 18-retters smaksmeny i absolutt toppklasse, sterkt inspirert av havet og kysten. Restauranten fikk en stjerne i Micheliguiden 2020. Et måltid på Under koster ikke mindre enn et par tusen kroner og oppover per person - men NB! For å reservere bord på Under regnes det med å måtte bestilles lengre enn et helt år i forveien!