Tidemands restaurant i Mandal sentrum

Spisesteder i Mandal

Mandal er kanskje en liten by, men det står ikke på antall spisesteder å velge mellom. Her finner noe du for enhver smak, det er bare å glede seg:

Restauranten SYD, ligger like ved Mandal hotel. Den ligger på takterrassen, og her finner du sannsynligvis byens beste pizza. Den er steinovnsbakt og med spennende toppinger, som coppaskinke av marmorert filet fra Tynset, chilisalami og trøffelsalami fra Ask Gård, gremolata-olje, fersk burrata fra Osteverkstedet, ørretrogn og estragonaioli. Bare for å nevne noen av ingrediensene du finner i pizzamenyen. I tillegg serverer de retter som salat burrata, skalldyrssalat, snøkrabbetallerken og spekefjøl. Er du glad i rosévin i sommersolen bør du teste drinken deres Rosé Spritz, med rosévin, prosecco og soda.

Tidemands café er en annen restaurant med takterrasse, men du kan også sitte inne i deres to etasjer. Her har de alt fra salater, bruschetta og rekesmørbrød til burger og nachostallerken. 

Har du lyst til tapas og småretter kan du ta turen til Kastellet. Tapasen er smakfull og du har utsikt rett mot båthavnen.

SMOI er også et populært spisested, med pizza, pasta, salater, sandwicher og nachos.

Selvsagt må du også få med deg restauranten Stjerna, som ligger rett på stranda ved Topcamp Sjøsanden. Her får du fiskesuppe, rekesmørbrød, blåskjell, hamburger, spareribs og mer. Samme eier har også en restaurant i sentrum, som heter Marna Café. Her får du alt fra burgere og biffretter til skrei og småretter. 

Vil du ha så kortreist og fersk mat som overhodet mulig, tar du turen innom Fiskelaget AS. De tar inn ferske råvarer fra lokale fiskere hver dag, og tilbyr et stort utvalg hos fiskeutvalget. Dette er ikke en restaurant, men du kan kjøpe med deg dagsfersk lunsj, middag eller snacks til å spise på campingplassen, brygga eller stranda.

En annen favoritt i Mandal er Hr.Redaktør. Her serveres alt fra vegetarretter, til fisk og skalldyr, og kjøtt. 

Hos Edgars konditori får du slukket søtsuget! Du får de mest fantastiske kaker, gjørbakst og brød.

Andre spisesteder i Mandal er Spiseriet, Alfreds Hjørne, Marinaen Restaurant, Food Lounge, Ny Diana Express Pizza, Kjøbmandsgaarden, TT World, La Vanna og Zakos Grill, Riverside Café & Isbar, Mona Lisa, foruten Burger King og Pizzabakeren. Det er altså et godt utvalg og du skal neppe gå sulten. Sentrum er kun 10 minutters gange fra Topcamp Sjøsanden, og du kan gå langs stranda eller gjennom skogen - begge flotte spaserturer for å komme seg inn til sjarmerende Mandal sentrum.