akrobatisk snowboard og skikjøring i Oslo Vinterpark

De beste vinteraktivitetene i Oslo

Vinter i hovedstaden er alt annet enn kjedelig! Her finner du den perfekte kombinasjonen mellom rolig kulturliv og aktive opplevelser. Bo i en av de moderne leilighetene eller hyggelige hyttene hos oss på Topcamp Bogstad, og utforsk en eventyrlig vinter i Oslo.

Med ski på bena

Det finnes neppe en hovedstad i verden som kan tilby et skianlegg som Oslo Vinterpark. Det er kort avstand til Tryvann som gir dere en perfekt mulighet til å kombinere ski med besøk på de ikoniske Oslo-attraksjonene. Wyllerløypa ligger kort busstur unna.
Nordmarka byr på et fantastisk langrenns-løypenett rett utenfor døra på Topcamp Bogstad til diverse skistuer med servering.

Løypekart fra Oslo Vinterpark
Wyllerløypa Oslo Vinterpark

Skøyter og aking

Oslo har flere steder hvor du kan stå på skøyter. En skøytetur i Spikersuppa er en hyggelig aktivitet, som hverken krever at du har egne skøyter eller at du reiser utenfor sentrum. Skøyter kan du leie, og etterpå kan du varme deg på noe godt å drikke på en av nabolagets mange kaféer, barer eller restauranter. 

Nedenfor Frognerseteren ligger akebakken Korketrekkeren. Her kan du fly nedover med latteren løs og snø i ansiktet. Det er gratis å ake i bakken, kjelker kan du leie. Husk å sette av tid til en eplekakebit og deilig varm sjokolade på Frognerseteren, før du setter snuten hjemover igjen. 

Barn på kjelke i Korketrekkeren akebakke i Oslo. Foto

Kulturliv

Er du først på Frognerseten kan du ta en tur innom Roseslottet. En fantastisk kunstinstallasjon, som markerer at det i 2020 var 80 år siden Norge ble okkupert av Nazi-Tyskland og 75 år siden frigjørigen. Over 280 kunstverk gjennom den 250 meter lange spiralveien forteller om okkupasjonen. 

Det kryr av kulturelle opplevelser som er verdt å få med seg. Operaen, Nasjonalteateret, Latter, Kon-Tiki museet, Nasjonalmuseet, Teknisk museum og Henie Onstad er et lite knippe av tilbudet i byen. 

Vigelandsparken og Akershus Festning er flotte og stemningsfulle vinterstid. Ta en kaffe i hånden mens du utforsker disse. 

Shopping er en fin vinteraktivitet, og i hovedstaden er butikkene mange. Om været er kaldt og surt er det flere kjøpesentre som gir deg varmen mens du titter i butikker. Blant annet Storo, Oslo City og Paleet. Er det derimot en fin og klar vinterdag er det få ting som er bedre enn å kle seg godt og tusle gjennom steder som Bogstadveien eller på Grünerløkka. 

Vinter på Roseslottet ved Frognerseteren i Oslo. Foto

Vigelandsparken og Akershus Festning er flotte og stemningsfulle vinterstid - med mye mindre folk enn om sommeren. Ta med en kaffe i hånden mens du utforsker disse. 

Shopping er en fin vinteraktivitet, og i hovedstaden er butikkene mange. Om været er kaldt og surt er det flere kjøpesentre som gir deg varmen mens du titter i butikker. Blant annet Storo, Oslo City og Paleet. Er det derimot en fin og klar vinterdag er det få ting som er bedre enn å kle seg godt og tusle gjennom handlegater som Bogstadveien eller på Grünerløkka. 

Kon-Tiki museet i Oslo

Se ledige datoer og priser på Topcamp Bogstad