Kaféinngang hos Topcamp Bie. Foto

Spise hos Topcamp Bie

På flere av våre Topcamp'er har vi egen matservering. Vi serverer alt fra enkle snacksretter, til smakfulle middager og søte desserter. Hos oss er det noe for alle - også de små. Selvsagt med et godt utvalg av varme, kalde og leskende drikker. Grimstad har også masse å by på av gode spisesteder og lokal mat. 

Buffalo wings fra menyen på Bie Bistro. Foto

Kommer: Bie Bistro

Før sommersesongen 2023 vil kaféen på Bie bli til Bie Bistro.

Der kan du kose deg med småretter, hovedretter, pizza, barnemeny og desserter. Selvfølgelig også varme drikker, kalde drikker og leskende drikker. Ta-med-hjem om du ønsker å nyte maten i vogna, bobilen eller hytta!

Velkommen!

Se meny her

Interiør hos restaurant Smag og Behag i Grimstad. Foto

Foto: Smag & Behag

Spisesteder i Grimstad

Grimstad har et stort utvalg spisesteder, i tillegg til både bryggeriet Nøgne Ø og Det Norske Brenneri, som begge er blitt kjente turistattraksjoner.

Dette er noen av stedene du bør besøke:

Café Ibsen

Denne kaféen er tidligere kåret til Norges koseligste kafé! Her kan du nyte ferske, hjemmelagde bakevarer og lunsjretter både inne og utendørs i solen. Vegg i vegg ligger Ibsen-museet, hvor Henrik Ibsen gikk i lære hos byens apoteker. Museet viser apoteket han jobbet i og vaktstuen han bodde i. 

Apotekergaarden 

På Apotekergaarden finner du gode alternativer for hele familien. Menyen består av smakfulle forretter og flere alternativer til hovedrett, samt småretter. I tillegg serverer de pizza og har så mye som seks ulike burgervarianter på menyen. På kveldstid omgjøres restauranten til utested, og du kan også få med deg flere show, blant annet stand up med kjente komikere. 

Smag & Behag Grimstad

Denne restauranten er egentlig et lite matsenter i hjertet av Grimstad. Her finner du en delikatessedisk full av kortreiste matvarer av høy kvalitet, samt en god restaurant. Du kan bestille smaksmeny bestående av mange små retter, eller bestille fra lunsjmeny og kveldsmeny. På menyen finner du alt fra østers og annet sjømat, til andebryst, rådyr, tartar og deilige oster. De har et stort vinkart og flere gode alternativer på glass. 

Dessert hos Smag og Behag i Grimstad. Foto

Dessert hos Smag & Behag. Foto: Thina Reppen

Hesnes Kjøkken 

På Hesnes Kjøkken får du ikke bare servert et deilig måltid basert på lokale råvarer, du kan også plukke med deg lokale råvarer hjem fra gårdsbutikken. Blant annet kan du velge mellom over 25 ulike tomatsorter! Kjøkkenet serverer småretter, basert på ting som dyrkes i gartneriet på gården. 

Strand Hotel Fevik Restaurant 

På restauranten på Strand Hotel i Fevik får du servert en deilig smaksopplevelse. Menyen følger årstidene, med et fokus på lokale råvarer og å få frem det beste i hver råvare. 

Bergshaven Bakeri og Konditori

Bergshaven har vært drevet av samme familie siden 1907. I dag er det 3. generasjon Bergshaven som driver, og de sørger for å tilby ferske bakevarer til Grimstad. De har et stort utvalg kaker og bakevarer, steinovnsbakt brød og smørbrød. Vær sikker på at du får smakt den lokale delikatessen porke, som kan minne om et skolebrød.

Øltønner hos Nøgne Ø bryggeri. Foto

Foto: Nøgne Ø

Bryggeri og destilleri

Det Norske Brenneri er Norges nest største brennevinsprodusent, etter Arcus. De er mest kjent for sine akevitter, som har fått flere priser for sin kvalitet, men produserer også gin og whiskey. De tilbyr guidet tur gjennom Brenneriet.

Også det prisbelønte bryggeriet Nøgne Ø ligger i Grimstad. Her kan gjester få omvisning i bryggeriet og smake øl i verdensklasse.

Kjøp lokale råvarer

Grimstad er omgitt av landbruksområder, og det er flere steder som har utsalg av lokale råvarer av topp kvalitet. Du kan blant annet få tak i sesongens frukt og grønnsaker hos Hesnes Gartneri eller egg, grønnsaker, frukt og bær av Brødrene Tellefsen ved Oddensenteret i sentrum. Fersk fisk får du også! Fiskernes Salgslag ligger i havnen, og her får du fisk og sjømat rett fra havet.