Mandal strand, Topcamp Sjøsanden

Topcamp Sjøsanden i Mandal er Norges ferieparadis

Hos ferieparadiset Topcamp Sjøsanden kan du parkere bilen for hele oppholdet, og likevel få med deg alt det beste i området - med ordentlig hvilepuls og lave skuldre. 

Intet mindre enn syv sandstrender omringer Topcamp Sjøsanden. Ikke nok med det, så har alle strendene sine egenskaper som gjør at den skiller seg ut fra de andre. Èn har volleyballbaner, én er mer skjult og privat, én er som en liten paradis-bukt, én er langstrakt med plass til alle, én har lekeapparater for barna i vannet og én er hele 800 meter lang. Du kan velge deg ut én eller gå på strandhopping og sjekke ut alle sammen - avstanden er langt ifra stor. 

Sandstrand Mandal, Topcamp Sjøsanden

Det beste av alt er kanskje at de alle ligger i Furulunden, som tidligere er blitt kåret til Norges aller beste friluftsområde. Et skogsområde primært bestående av furu, med stier og veier perfekt for sykkel-, gå-, og løpeturer. Midt i ligger også Hobdetoppen, hvor du får utsikt over skjærgården og Furulunden. Det er en liten topp som kun tar 10-15 minutter å gå opp, og på veien kan du løse TRÅLL-rebus om du ønsker. Der er det spørsmål om naturen og Topcamps TRÅLL-forestillinger, som du kan se hos Topcamp Sjøsanden og Topcamp Hallingdal. 

I bunn av Hobdetoppen ligger Risøbank med en hyggelig liten kafé og et billedskjønt drivhus. På Risøbank har de konserter og utstillinger, og gjennom historien har stedet inspirert både kunstnere og aktører innen næringsliv og politikk til å ta viktige beslutninger. 

Topcamp Sjøsanden ligger i skogsområdet som heter Sjøsandskauen, men er aller nærmeste nabo til Furulunden. Veien er heller ikke lang inn til Mandal sentrum. Ti minutter er alt du trenger til fots, og du kan gå gjennom Sjøsandskauen eller langs Sjøsandstranda. 

Furulunden, Topçamp Sjøsanden

Et idyllisk og sjarmerende Mandal

Mandal sentrum er som de fleste byer langs det fine Sørland: Idyllisk, sjarmerende og med skikkelig sommerstemning. Det er et hyggelig lite sentrum med lokale butikker og koselige kaféer. Du kan gå langs bryggen, velge og vrake blant flere restauranter og besøke det nye kulturhuset Buen. På Buen har de utstillinger, forestillinger, konserter og kino. Like ved ligger Mandal hotell, med restaurant SYD. Her har de helt nydelig steinovnsbakt pizza med spennende toppinger, deilig krabbetallerken, gode drinker og utsikt over Mandal sentrum. 

Andre spisesteder du kan sjekke ut er Tidemands café, Kastellet, SMOI og Edgars konditori. Og du må selvsagt teste ut Stjerna restaurant, som ligger rett på stranden ved Topcamp Sjøsanden. Her får du alt fra blåskjell og fiskesuppe til spareribs og hamburger. 

Uranienborg, Mandal, Topcamp Sjøsanden

Uranienborg må du ikke gå glipp av når du er i Mandal. Fra sentrum, like ved restauranten SMOI, går du opp en trapp og videre oppover en bakke, før du kommer til den lille toppen og utsiktspunktet Uranienborg. Det er et lysthus og fastmontert kikkert på toppen, og du får utsikt over hele Mandal og Furulunden. Turen tar ikke mer enn rundt ti minutter.

Actionfylte aktviteter 

Det finnes også flere actionfylte aktiviteter rundt Mandal. Blant annet kan du rafte, klatre Via Ferrata, leie kajakk og kano, prøve zipline, paintball og rappellering  hos Adventure Norway i Bjelland. Fra sentrum kan du også dra på rib-tur og leie vannscooter eller båt, så kan du oppleve den fine skjærgården fra vannet. 

Det er heller ikke særlig langt til dyreparken i Kristiansand, men nærmere ligger Lindland familiepark, og Lindesnes lekeland.