Hal_Alivia_scene

Hallingtrålla kommer tilbake

Kampen om Hallingdal er en spennende og morsom familieforestilling med sang og musikk - akkurat passe for alle barn mellom 3 og 103-og-et-halvt år!

Helt siden fjellene ble oppfunnet har Hallingtråll-familien Storetrållet, Trållmor og lille Ålivia, bodd i Hallingdal i harmoni med dyr, blomster og natur. Men nå er freden truet! Tiden nærmer seg for den store steinløfte-konkurransen, som avgjør hvem som skal herske i dalen de neste 500 årene.
Storetrållet er Tråll over alle Tråll, men han har dessverre aldri har vært spesielt sterk. Han er mye mer glad i å lukte på blomster enn å trene.  Det aller største, sterkeste og slemmeste Slaggtrållet, selveste Sleipner Slagg - er derimot kjeeempesterk. Han har trent i 500 år for å vinne konkurransen, slik at Slaggtrålla for første gang i historien vil herske i Hallingdal. Er alt håp ute? Må Hallingtrållene belage seg på å flytte fra hele dalenr? Eller kan lille Ålivia og ekornet Lupus finne på noe lurt?

 

Premiere 2. juli kl 18.00
Øvrige forestillinger (kl 18.00) 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30

Premiere altså lørdag 2. juli deretter hver onsdag og lørdag i hele juli inntil siste forestilling lørdag 30. juli. Forestillingen spilles på utescena i Hallingdal Feriepark. Billetter kr 320.  Barn under 3 år går gratis.

Ålivia og Lupus

Ålivia og ulvekornet Lupus er sammen med Trållmor og Storetrållet hallingtråll-familien.  De bor i skogen rundt Ål i Hallingdal. Det er derfor de er TRÅLL og ikke troll. Her i vakre Hallingdal har de levd i pakt med naturen i tusenvis av år, etter at Dovregubben Thorstein vant steinløftekonkurransen mot ondskapsfulle slaggtroll.

Storetrållet

Det er 500 år siden Hallingtrållene beseiret Slaggtrållene i den store steinløfte-konkurransen som gir vinneren rett til å bo i Hallingdalen. Storetrållet, som er den naturlige representant for Hallingtrållene er en følsom sjel som er mye mer opptatt av kunst enn trening - i tillegg til at han er plaget med utslett. 

slagg

Mens skumle, kjempesterke Sleipner Slagg skal løfte steiner for Slaggtrållene. Det begynner å se mørkt ut for de snille Hallingtrållene   

trållmor

Trållmor er ikke bare imponert over Storetrållet og selvfølgelig svært bekymret for Hallingtrållenes fremtid. Kampen om Hallingdal er både både spennende, morsomt og akkurat passe skummelt, så det skal kile litt i magen, uten at det behøves barnepsykolog etterpå.

 

Tråll Ålivia og Lupus i gavepakning som symbol for billettkjøp som julegave

Hva kjøper du i presang til de som har "alt"?

Legg tråll i pakka! Ingen blir skuffet over å få en god opplevelse i presang! Ikke belaster en slik gave miljøet nevneverdig heller, så dette er vinn-vinn! 

Madelieine F Røseth

Madeleine F. Røseth

Regi, prosjektleder, scenografi og kostyme
Madeleine F. Røseth er utdannet skuespiller fra Nord Universitet. Hun har bla.jobbet ved Nordland teater, Haugesund teater og Unge viken teater. Hun har turnert rundt i verden med det franske teaterkompaniet Philippe Genty og i Norge vært tilknyttet ulike frigrupper, senest DeWangen produksjoner og Mine Nilay Yalcin/SPKRBOX (forestillingen BLIKK). Madeleine er 1 av 3 hjerner bak TRÅLL. Hun har i tillegg til å lage kostymer og scenografi til forestillingene, spilt Ålivia i 3 år. Dette året er hun prosjektleder og har regi for Tråll forestillingene i begge parker. I slutten av sesongen blir hun å se som TRÅLL-mor i «Kampen om HAllingdal»

Anne Wiig

Anne Wiig som Ålivia

Anne (f. 1993, Bergen) er skuespiller med utdanning fra Nord Universitet. Det siste året har hun vært å se i «Tordivelen flyg i skumringa» ved Det Vestnorske Teatret, og i «Drømmespillet» på Teatret Vårt. Hun gleder seg veldig til sommer i Ål!

Line Johansen

Line Brå Johansen som Trållmor

Line Brå Johansen ble i 2014 ferdig med sin MA i Acting fra East 15 Acting School i London, og har siden den gang jobbet som frilans skuespiller i både Norge og England. Hun har jobbet med mye forskjellig innen både film/tv og teater og hun gleder seg veldig til å spille Trållmor i sommerens forestilling i Ål!

Filip Amundsen

Filip Amundsen Stav som Sleipner Slagg

Filip Amundsen Stav har en treårig skuespillerutdannelse fra NISS i Oslo. Han har jobbet i flere produksjoner for Grusomhetens Teater, Oslo Nye Teater, Den Norske Opera & Ballett, i diverse spel, og i TV2-serien, Hotel Cæsar. Filip har sansen for kunsten og teaterets evne til å styrke fellesskapet og øke vår forståelse av hva det vil si å være menneske/tråll. Han gleder seg til en ny sommer som Sleipner Slagg i Topcamp Hallingdal.

Skuespiller Roger Paulsen

Roger Paulsen som Storetrållet 

Roger er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo (Khio). Han har stått på flere norske scener, blant annet ved Nordland Teater, Kilden Teater, Teater Innlandet, Trøndelag Teater. Han har også gjort teater for Kristiansand Dyrepark hvor han fra 2016-2021 spilte rollene som Bamsefar i Hakkebakkeskogen og Politimester Bastian og Kasper  i Kardemomme by. Han har også medvirket i flere friprodukskjoner .
Roger jobber også aktivt som stemmeskuespiller , med lydbøker,voice,dubb etc.
Det er Rogers første år som Tråll.

Kunstnerisk team og skuespillere i

Kampen om Hallingdal

Sindre Benedict-Hendrichs

Sindre-Benedict Hendrichs
Manus og musikk

Sindre er utdannet skuespiller fra NISS 2004. Han har jobbet som skuespiller ved blant annet Riksteatret, Brageteatret og Akershus teater. Han har også medvirket i en rekke produksjoner for film og TV. Sindre var med å starte opp krimteatergruppen Detekteamet,der han er skuespiller og manusforfatter. Sindre er 1 av 3 hjerner bak TRÅLL. Sindre er manusforfatter for Tråll - kampen om Hallingdal og var den første Sleipner Slagg. De foregående to årene har han også vært regissør, samt komponert mesteparten av musikken til Tråll-forestillingene.

jesper Malm

Jesper Malm

Rekvisitter og sceniske elementer.
Jesper Malm er utdannet ved Statens Teaterhøgskole i Sverige og innledet også sitt yrkesliv der, før han ettererhvert bosatte seg i Oslo og nå er mer eller mindrehelnorsk. Han har medvirket i teater, film og TV- produksjoner i begge land. Foruten arbeidet med Tråll er han også en del av Teatergruppene Detekteamet og Det Norske Mikroteatret. Jesper har spilt Storetrållet I de tidligere forestillingene og er en av tre hjerner bak TRÅLL. Jesper har også laget flere av rekvisittene og de sceniske elementene både til TRÅLL-forestillingene "Kampen om Hallingdal",  “Trusselen fra dypet” og “Uhyret fra havet”