Stisykling Ål, Topcamp Hallingdal

Tre dager hos Topcamp Hallingdal

Topcamp Hallingdal ligger sentralt til på Ål i Hallingdal, midt mellom Oslo og Bergen, med kort vei til både Gol, Geilo og Hemsedal. Fjellbygda byr på flust av aktiviteter og opplevelser, og ferieparken gjør det samme. Her er det noe for alle i familien, for kjæresteparet og vennegjengen. Tre dager hos Topcamp Hallingdal vil gi noen uforglemmelige minner.

Dag 1: En full aktivitetsdag i ferieparken

Kanskje våkner du av vekkerklokken, men forhåpentligvis våkner du av fuglekvitter og lyden av elven som renner. Topcamp Hallingdal ligger nemlig rett ved Hallingdalselva. Uansett om du har sovet i campingvogn, bobil, telt eller hytte kan du kjøpe ferske rundstykker og nytraktet kaffe i kiosken ved resepsjonen.

Mens de voksne inntar en ny kopp kaffe kan barna løpe avgårde for en aktiv start på hoppeputen. Rett ved siden av ligger lekeland - som er det største innendørs lekelandet mellom Oslo og Bergen. Her kan barna kose seg i flere timer! Det er hinderløyper, klatrevegger, trapper, sklier og ulike utfordringer. Som flere foreldre har nevnt: Barna sover godt om natten etter en økt i lekeland. I lekeland finnes det en snack-bar, hvor du får kjøpt alt fra slush, brus og kaffe, til hamburger, pølse, is og pommes frites. 

Eventyrgolf Ål, Topcamp Hallingdal

Neste aktivitet er Norges eneste eventyrgolf-bane. En minigolfbane med 12 hull, som har dekor og kulisser inspirert av nærmiljøet. Rett over banen er klatreparken, og mens du treffer “hole in one” kan du følge med på klatrerne over deg. Kanskje blir du så interessert at du vil prøve ut klatreparken selv. Du får utstyr og en kort opplæring, deretter er det bare å sette ut i løypen, som har flere ulike nivåer. Her er det gøyale utfordringer for alle, og en zipline som går over Hallingdalselva. 

En av Åls nye attraksjoner er “elvelangs” - en tre kilometer lang gå- og sykkelvei som går langs elven, helt fra ferieparken og forbi sentrum. Dette er faktisk en av lokalbefolkningens favoritter i området. Du kan gå eller sykle, og på veien er det flere fine badeplasser og bålplasser, ja til og med en strand. Ønsker du å teste ut vannaktiviteter kan du leie SUP-brett (stand up paddle board) og kano hos ferieparken. 

Middagen tar du hos Bergtatt Bistro, hvor kjøkkensjef Allan og hans kollegaer disker opp nydelig pizza, biff, lokal pølse, nachos, hamburger eller noen deilige salater - bistroen har noe for enhver smak. 

Spisested Ål, Bergtatt Bistro, Topcamp Hallingdal

Når maten har sunket venter sykkelparken, en sykkelbane som er morsom for alle andre. Eller du kan nyte en drink på uteserveringen til Bergtatt Bistro, med utsikt over lekeplassen og en splitter ny interaktiv leke, hvor barna kan ha det gøy sammen. 

Dag 2: Utforske område 

Etter en full dag med aktivteter hos ferieparken er det på tide å sjekke ut området. Alternativene er mange. 

Ønsker du en dag i frisk fjelluft er det mange fine fjellturer i området. Du kan for eksempel gå eller sykle i Hallingskarvet. Du kan gå Sherpatrappen opp fra Hol, det er 2000 trappetrinn opp på Hallingskarvet. En annen fin tur er Lauvdalsbrea, eller Iungsdalen - hvor du kan gå til turisthytta Iungsdalshytta for å kjøpe rømmegrøt eller norske sveler. På vestsiden av bygda er Dyna, som også er en fin tur. Det finnes også flere turer nærmere sentrum, blant annet til Sundreberget og Nasakamben. 

Stisykling Ål, Topcamp Hallingdal

Om du ønsker frisk fjelluft, men ønsker å oppleve det på en litt ny måte, er det hesteridning i Skarslia eller stisykling med Ål Adventure noe for deg. Skarslia tilbyr ridning i fjellene rundt Bergsjø på både 2 timer, halvdagsturer og heldagsturer. En fantastisk opplevelse om du kunne tenke deg å se Hallingdal fra sitt beste på hesteryggen. Stisykling med Ål Adventure er også en ekstrem opplevelse! Du får låne el-sykler og får med en guide, som tar deg oppover fjellet til den mest utrolige utsikt. Veien ned igjen er selvsagt den morsomste - her gjelder det å stole på at sykkelen tar deg trygt nedover. Du kjører selvsagt i din egen fart. 

Etter en svett tur på hesteryggen eller sykkelsetet kan du ta turen til Bergsjøstølen, hvor du kan leie kano eller kajakk, bade og nyte varmen i Badstuen. Her får du også et nydelig treretters måltid laget av Klaus Skogli. Bare husk å si ifra på forhånd dersom du ønsker middagen her.

 Bergsjøstølen, Badstue Bergsjø, Topcamp Hallingdal

Dag 3: Dyre- og friluftsliv 

Dag tre står for tur og hva er vel en bedre opplevelse enn å være med dyr hele dagen? Både Langedrag og Bjørneparken er kun en kort kjøretur fra Topcamp Hallingdal. På Langedrag har de rundt 20 ulike dyrearter, blant annet ulv, fjellrev, gaupe, elg, reinsdyr, fjording, mouflonsau og telemarksku. I Bjørneparken har de amurleopard, bjørn, ulv, gaupe, rev, elg, reinsdyr, hjort, alpakka, sau, geit, skilpadde, alligator, slenger og krokodille. Det blir altså ikke et kjedelig øyeblikk hverken på Langedrag eller i Bjørneparken. 

Etter en dag med dyrene kan du tøye grensene med rafting i Numedalslågen, eller prøve Via Ferrata-løypa i Hemsedal. Ønsker du en litt roligere avslutning kan du besøke Tropicana Badeland i Gol. 

Hos Topcamp Hallingdal skal det godt gjøres å ha et eneste kjedelig øyeblikk. Både ferieparken og området har aktiviteter og opplevelser for alle aldre og alle interesser - her er det bare å sette av tid og booke ditt opphold hos Topcamp Hallingdal. Vi gleder oss til å se deg!