Vikingskipet ishall OL-arena

Vikingskipet Hamar Olympiahall ble bygget til OL 1994 og sto ferdig høsten 1992. Det ikoniske bygget hvis form er tydelig inspirert av et kantret vikingskip.

Vikingskipet Hamar ble bygget til OL 1994. Det ikoniske bygget er antagelig verdens største innendørs ishall og har en form som tydelig er inspirert av et vikingskip snudd opp-ned. Bygget er berømt langt utover Norges grenser.

Vikingskipet Hamar Olympiahall ble bygget til OL 1994 og sto ferdig høsten 1992. Det ikoniske bygget hvis form er tydelig inspirert av et kantret vikingskip - er berømt langt utover Norges grenser. Vikingskipet regnes som verdens største innendørs ishall og brukes stadig vekk hyppig til skøyteløp, bandy, kunstløp, osv. Men her arrangeres også små og store messer, firmaevents, utstillinger, banketter og konserter for opptil 20.000 mennesker. Aller mest kjent er kanskje The Gathering, verdens nest største datatreff, som arrangeres hver påske i Vikingskipet. I isperiodene er det mulig for alle å gå på skøyter i Vikingskipet, med egen skøyteutleie i hallen. Ellers er det omvisninger med "kjølvandring" høyt over isflaten.

Les mer