Nordlys i Mosjøen

Vinteraktiviteter i Mosjøen

Mosjøen på Helgeland er et vinterparadis av de sjeldne. Se for deg hvite fjell, opplyste gater, nordlys og opplevelser du sent vil glemme. Her kan du få med deg spektakulære hendelser som snøscooter, randonee og hundekjøring. Få masse kvalitetstid og ville eventyr med de du er glad i.

Snøscooter

Det er flere snøscooterløyper på Helgeland og rundt Mosjøen. Opplev den rå helgelandsnaturen på nært hold, mens du seiler gjennom de hvite omgivelsene. Bli med på guidet tur med Hi North, eller du kan leie en snøscooter og oppleve naturen på egenhånd. Snøscooterløyper og lisenser for Vefsen finner du på Scooterlisens.no

Hundekjøring

Du kommer ikke noe særlig tettere på naturen enn fra hundesleden. La hundeflokken føre deg gjennom det billedskjønne vinterlandskapet. Dette er en uforglemmelig opplevelse! Hi North tilbyr hel- og halvdagsturer med Alaska Huskyer.  Husk varme klær og kamera - dette øyeblikket vil du forevige.

Hundekjøring i Mosjøen

Foto: Hans Petter Sørensen / Visit Helgeland 

Svømmehall

Nærmeste nabo til Topcamp Mosjøen er Kippermoen Idrettssenter. Her finner du svømmehall som inkluderer barnebasseng, terapibasseng, stupebrett og vannsklie. Vannsklien har en lengde på 37 meter, og tar tiden på deg. 25-meterbassenget holder 28 grader, barnebasseng og terapibassenget har 34 grader. 
På Kippermoen har de også treningssenter og squash. 

Trugetur

Opplev den snøkledde naturen på en helt unik måte med en trugetur. Du trenger ikke erfaring for å lange ut på trugetur. Ta deg god tid og nyte omgivelsene underveis. Er du heldig kan du se rein, elg, hare eller rev. Hi North tilbyr guidede trugeturer. Har du eget utstyr kan du også ta deg ut på egenhånd.

Isfiske

Det er flere gode og populære isfiskeplasser i området. Kle deg i dine varmeste klær, fyr opp et bål, ha varm drikke på termos og tålmodighet. En dag ute ved isen kan være både terapeutisk og vakkert. 

Isfiske i Mosjøen. Foto

Foto: Kristin Folsland Olsen / Visit Helgeland

Randonee

Å oppleve noen av Helgelands fjelltopper med ski på bena er ikke annet enn fantastisk. Kveldsstuvo på Blåfjellet og Steinlikammen er flotte turer i nærheten. Med en liten kjøretur blir alternativene mange. Du kan for eksempel kjøre til Røssvatnet fra Hattfjelldal eller Hemnes-siden. Der kan du velge og vrake blant flere topper, som Kjerringtinden, Jørntinden og Hjartfjelltinden. Eller du kan gå til Rabothytta og videre til Okstindan.
Mo i Rana og ut mot kysten er en ekstra kjøretur, men byr også på flere fantastiske randonee-opplevelser. 

Alpint og langrenn

Kjemsåsen alpinanlegg ligger litt utenfor Mosjøen. Dette er Helgelands største anlegg, med tre heiser og seks kilometer løypenett i variert terreng. Det er en egen barnebakke, familieløype og kafé. Gratis utlån av alpinutstyr og gratis parkering. 

Det finnes også mange andre prepparerte skiløyper i Mosjøen. For eksempel kan dere gå Ollmoen, Mosåsen, eller ta turen til Rabothytta ved Okstindbreen. I Rabothytta kan du varme deg ved peisen og nyte den fine utsikten over breen. 

Skitur med pulk, Mosjøen. Foto

Foto: Kristin Folsland Olsen / Visit Helgeland

Nyte det hyggelig kafé- og restaurantlivet 

Du er garantert varme og en lun atmosfære i Mosjøens mange hyggelige kaféer og restauranter. Noen gode alternativer er Blomsterbua Mat & Vin, Kulturverkstedet og Hjørnet Bar. 

Spisesteder i Mosjøen.

Nordlys

Opplev det fantastiske naturfenomenet fra Mosjøen. Oppholder du deg noen dager i Mosjøen og været er på deres side, er sjansene store for en uforglemmelig opplevelse. 

Dra gjerne på nordlysjakt på egenhånd, eller du kan bli med på en guidet tur med Hi North. Vil du oppleve nordlyset på egenhånd anbefaler vi at du følger med på nordlysvarselet og drar til et sted med lite lysforstyrrelser.

Nordlys over Helgeland. Foto

Foto: Simon Fossheim / Visit Helgeland

Festivaler og konserter

Mosjøen er en by full av liv! Gjennom hele vinteren arrangeres det konserter, ulike festivaler og skiarrangementer. Det er også flere arrangementer i nærheten, som blant annet vinterfestivalen «Ta Træna med storm», som holdes Træna i februar.

Museum og kulturliv 

Mosjøen i seg selv er nærmest et eneste stort museum. Gå en tur i den sjarmerende og historiske Sjøgata med den gamle trebebyggelsen. I Mosjøen finner du også Vefsn museum, som består av Jacobsenbrygga, et gammelt bydgetun, en gammel politimestergård og en gammel bensinstasjon.

Se ledige datoer og priser på Topcamp Mosjøen