Ål skisenter. Foto

Vinteraktiviteter ved Hallingdal Leirskole

Lag din egen energibar

Er en aktivitet som foregår innendørs på felleskjøkkenet. Her skal elevene lage en energibar som de kan ha med seg på aktivitetene under resten av oppholdet.

Skileik

Her skal vi leke på langrennsski, med blant annet fotball, ti-trekksleken osv. Alle aktivitetene foregår med ski. Vi kommer og til å øve litt på skiteknikk.

Teambuildingsaktiviteter

Her skal elevene jobbe i lag og utføre ulike aktiviteter. Eksempel på aktivitet kan vere å stable tårn med klosser, gå på lange «treski» sammen, melkespannholding lagvis. Gruppen skal og gå en natursti med diverse spørsmål. Denne aktiviteten foregår uten ski.

Liten skitur med villmarksleir

Starter med en liten skitur til lavoen vår. (viss eleven ikke kan gå på ski pga av skade eller andre ting kan de gå på bena). Når de kommer frem, skal de bytte til andre sko og lage til bålplass og tenne opp bål med tennstål og lage pannekaker på bålet.

Skiskyting på Liatoppen

Dette er en aktivitet der de får prøve seg på skiskyting gruppevis. De får og lov til å leke, gå på ski, ake når de ikke er på standplass og har skiskyting. Vi vil og fyre bål og kose oss på denne dagen. Denne aktiviteten foregår på Liatoppen stadion. De hadde NM i skiskyting i 2019.

Alpint i Ål skisenter

Her vil elevene få en dag i Ål skisenter. Der er det mange bakker å velge mellom. Alt ifra et lite tautrekk for nybegynnere til bakker som alpinlandslaget trener i. Elevene må få en godkjenning fra oss før de går opp på neste nivå/neste bakke. Elevene kan bruke både alpinski, snowboard, telemark.

Skitur på Veståsen

Her skal vi ut på en felles skitur. Det vil vere 2 ulike løypelengder på turen, men alle har felles lunsj, der elevene kan ake, bygge hopp osv. Vi vil selvsagt og ha bål under lunsjen. Det vil og vere mulig å gå på bena inn til lunsjplassen viss det er noen som ikke kan gå på ski inn dit