Topptur i snødekte fjell på Helgelandskysten. Foto

Vinteraktiviteter ved Nesna

Knallblått vann og snødekte fjell er det som møter deg en fin vinterdag på Nesna. I hjertet av Helgelandskysten er det nok av fantastiske opplevelser. La deg fortrylle av Nesna og Helgelands majestetiske landskap, og bo komfortabelt i våre moderne leiligheter og hyggelige hytter.

Kajakk 

Hva med å oppleve det majestetiske vinterlandskapet fra sjøen? En padletur er like utrolig på vinteren som om sommeren. Kle deg godt, lei en tørrdrakt og begi deg ut på en tur i ett med naturen. Lytt til stillheten og bølgeskvulp, mens du padler fra en hvitkledd strand til den neste, men fjellene som bakgrunn. 

Nordlys

Opplev det fantastiske naturfenomenet fra Nesna.  Dra gjerne på nordlysjakt på egenhånd, eller så kan du bli med på en guidet tur med Hi North i Mosjøen. Vil du oppleve nordlyset på egenhånd anbefaler vi at du følger med på nordlysvarselet, drar til et sted med lite lysforstyrrelse og jakt etter det dansende lysfenomenet.

Nordlys. Foto

Foto: Simon Fossheim / Visit Helgeland

Trugetur

Truger lar deg oppleve den snøkledde naturen på en helt unik måte. Du trenger ingen erfaring for å lange ut på trugetur, det er bare å ta seg god tid og nyte omgivelsene underveis. Er du heldig kan du se rein, elg, hare eller rev.

Randonee

Å oppleve noen av Helgelands fjelltopper med ski på bena er ikke annet enn fantastisk. Det er gode muligheter for fine toppturer både på Nesna, Sjonfjellet og på øyene rundt. De som bor her vil muligens hevde at en skitur på Tomskjevelen er en av de flotteste skiturene i Helgeland. Det er flere fantastiske randoneeopplevelser langs kysten, eller du kan ta turen til Mo i Rana eller Mosjøen for flere alternativer.

Topptur på Helgelandskysten. Foto

Foto: Kristoffer Møllevik / Visit Helgeland

Ølsmaking

Raus Bryggeri ligger rett ved ferjeleiet på Nesna, kun noen minutters gange fra Topcamp Nesna. De startet våren 2019, med å lage godt og lettdrukket øl fra Helgelandskysten. Bryggeriet tilbyr ølsmaking og omvisning.

Opplevelser i nærheten

Fra Nesna har du hele Helgeland for dine føtter, med både Mosjøen og Mo i Rana er bare en kort kjøretur unna. I Mosjøen er hundekjøring, snøscootertur, alpinanlegg og toppturer stikkord. Det er også mange opplevelser å finne i Mo i Rana. Blant annet grottevandring, isklatring og brevandring. 

Snøscootertur i vinterfjellet. Foto

Foto: Kristin Folsland Olsen / Visit Helgeland
 

Foto: Emilie Solbakken / Visit Helgeland
 

Se ledige datoer og priser på Topcamp Havblikk