Vøringsfossen

Vøringsfossen er en av de mest spektakulære fossene i Norge som springer ut fra elva Bjoreia vest på Hardangerviddeplatået. Fossen ligger tett ved riksvei 7 lengst inne i Måbødalen i Hardanger.

Med sitt 145 meter lange fossefall er Vøringsfossen kanskje Norges mest kjente foss og et meget populært turistmål. Fossen er en av de mest besøkte naturbaserte attraksjonene i Norge. Fossefallet og den dramatiske overgangen mellom fjord og vidde der voldsomme vannmengder stuper 145 meter fra Hardangerviddeplatået og ned i Måbødalen er et mektig syn. Holtedahl oppgir det frie fallet til 147 meter og total fallhøyde fra Fossli til 235 meter.
Siden 2015 har det vært arbeidet med nye utsiktspunkter til fossens topp.

Det er 90 minutters kjøretur fra Ferieparken til Vøringsfossen. Sving til venstre på riksveien og følg Riksvei 7 forbi Geilo og Haugastøl mot Eidfjord, så vil avkjøring til fossen være skiltet. Ved Fossli Hotel og ved Vøringfoss kafeteria og souvenir like ved RV7, finner man gode utsiktspunkter til de ville vannmassenes voldsomme krefter.

Det er også mulig å se fossen fra bunnen. Fra gamle RV7 går en tursti du på ca. 30 minutter kan følge inn til foten av fossen. Her får du et meget godt utsiktspunkt. Sesong her er fra mai til september.

Les mer