Høstopplevelser i Hallingdal

Familie på tre går på fjellet om høsten. Foto

Bladene farges røde og oransje, og luften blir klarere. Fjellbygda Ål blir kanskje enda mer imponerende om høsten. Fra Topcamp Hallingdal kan du oppleve alt det beste området har å by på.

Hesteridning i fjellet

Bli med på ridetur fra Skarslia og opp til Bergsjø. Turen tar rundt 2 timer. Vil du oppleve andre deler av fjellet, er det mulighet for både halvdags- og heldagsturer. Dette er en herlig opplevelse om du kunne tenke deg å se Hallingdal og fjellheimen fra sitt beste på hesteryggen.

Turene arrangeres av Hestur på islandshester. 

På sykkelsetet

Hallingdal er et sykkelparadis! Stisykling med Ål Adventure er en ekstrem opplevelse. Her kan du låne elsykkel, og en guide vil ta deg med oppover fjellet, hvor du møter den mest utrolige utsikten. 

Veien ned igjen er selvsagt den morsomste. Her gjelder det å stole på at sykkelen tar deg trygt nedover. Du kjører i ditt eget tempo.

© Foto: Vegard Breie

Få adrenalinet til å pumpe

Er du av den tøffe typen? Hva med å tøye grensene med rafting i Numedalslågen, eller prøve Via Ferrata-løypa i Hemsedal? Husk å kle deg etter det rufsete høstværet.

Serious Fun tilbyr en fartsfyllt raftingopplevelse i Dagali, med ulike vanskelighetsgrader. Barn kan også være med på moroa. Det finnes ulike nivåer så både nybegynnere og de aller tøffeste kan ha en rå opplevelse.

Erfarne guider fra Hemsedal Fjellsport tar deg med på Via Ferrata i Hemsedal. Det er bratte fjellsider og trange fjellhyller, men du blir guidet gjennom ruten på en trygg og sikker måte.

Frisk fjelluft og vakker natur

Fjellet er aller vakrest når det er malt med høstfarger. Vi vil anbefale deg å gå sherpatrappen, som går opp fra Hol. Det er 2000 trappetrinn til Hallingskarvet. Andre fine turer er Lauvdalsbrea og Iungsdalen, hvor du kan gå til turisthytta Iungsdalshytta for å kjøpe rømmegrøt eller norske sveler. På vestsiden av bygda finner du Dyna, som også er en fin tur. Det finnes flere kortere ruter nærmere sentrum. Blant annet kan du gå til Sundreberget og Nasakamben.

Turkart fra UT.no.

© Foto: Vegard Breie

Familiedag på Langedrag og Bjørneparken

Livsfilosofien til Langedrag er: "Naturen er vår beste læremester".  Denne filosofien vil du som besøkende merke. De har tatt vare på flere ville dyr og de mest primitive husdyrrasene. De har rundt 300 dyr, fordelt på 20 ulike arter. Du kan blant annet møte ulv, fjellrev, gaupe, elg, reinsdyr, fjording, mouflonsau og telemarksku.

I Bjørneparken har de stor variasjon av norske rov-, ville- og husdyr. De har også Norges største krokodilleutstilling, med 30 krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr. Stenger for sesongen i oktober.

Begge parkene ligger om lag en times kjøring fra Ål. 

Prøv fiskelykken

Rundt 50 fiskevann i Ål gjør at destinasjonen er prima for fiskeentusiaster. Her kan du fiske din egne fjellørret til middag – i både elver og fjellvann. Fiskekort får du noen steder kjøpt fra kasser i terrenget eller på vei inn i området. Du kan også kjøpe fiskekort på nett. Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen er anbefalte områder, men du kan også fiske i Hallingselva, som renner rett forbi Topcamp Hallingdal. Om vinteren kan du til og med isfiske i det som regnes som Sør-Norges beste isfiskevann. Nemlig Vatsfjorden og Rødungen Nord.

Overnatting i nærheten

Topcamp Hallingdal

Få minutters gange fra Ål sentrum ligger vår campingplass. Vi har designhytter og idylliske plasser for camping. Fra oss har du kort vei til mange fantastiske opplevelser. 

Besøk oss